
דובר ההסתדרות, אייל מלמה, הודיע ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, על החלטתו לפרוש מהארגון לאחר 8 שנים.
מלמה התחיל דרכו בהסתדרות כסגן הדובר. עם כניסתו של עיני לתפקיד יו"ר ההסתדרות מונה לדובר הארגון והוא מכהן בתפקיד מזה כ- 6 שנים. מלמה סיכם עם יו"ר ההסתדרות לסיים את עבודתו בחודש פברואר 2013. הוא צפוי לעסוק בתחום הייעוץ האסטרטגי-תקשורתי באופן פרטי.
מלמה אמר היום, כי "כל חיי הבוגרים חלמתי ליטול חלק בעשייה למען חברה וכלכלה צודקת יותר. אני מודה ליו"ר ההסתדרות, עופר עיני, שנתן לי את ההזדמנות להיות שותף ולעמוד לצידו בעשייה המדהימה והמרגשת למען ציבור עובדים גדול שזקוק להסתדרות. אחרי 8 שנים אני חש תחושת מיצוי בתפקיד וברצוני להמשיך לפעול בזירה החברתית-כלכלית באופן פרטי".
עיני אמר בתגובה, כי "אייל מלמה עשה את עבודתו לאורך כל הדרך בכישרון, ביצירתיות ובמקצועיות ראויה לציון, בתבונה ובחוכמה, מבלי לחסוך בכל מאמץ אפשרי, ותוך עמידה בלתי מתפשרת על עמדתה של ההסתדרות. הוא היה שותף מלא להישגים רבים והצלחות שהדרך אליהם אינה פשוטה. כדי להצליח נדרשת גם מערכת מקצועית ויעילה בתחום התקשורת, שעליה הוא היה אמון".
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי, אבי ניסנקורן, אמר כי "אייל מלמה תרם בפעילותו רבות לקידום השוויון בחברה הישראלית. אייל ידע בכישרונו הרב ובניסיונו המצטבר, לרכז ולהוביל את פעילות הדוברות בהסתדרות במאבקים מורכבים ובהצלחה רבה. בטוחני כי ימשיך ויתרום וישפיע ביכולותיו גם בעתיד בנושאים החברתיים ובנושאי עבודה, תחומים אשר קרובים לליבו ואשר בהם ידע לשקף את ערכיו ואת מקצועיותו ויכולותיו הרבות".
מלמה היה שותף לכל המאבקים והאירועים החברתיים-כלכליים המרכזיים בהם היתה מעורבת ההסתדרות והעומד בראשה בשנים האחרונות. הוא היה שותף למאבקים למען עובדי הקבלן, למען תשלום שכרם של עובדי הרשויות המקומיות ולמען תוספות שכר במגזר הציבורי שהיו מלווים בשביתות כללית במשק. היה שותף לעסקת החבילה ב- 2009, למאבק נגד מיסוי קרנות ההשתלמות, למאבק לרשת בטחון לפנסיה במשבר הכלכלי ב- 2008, להסכם פנסיה חובה, להעלאת שכר המינימום ועוד.
מלמה אף ניהל מאבקי עובדים מתוקשרים רבים וביניהם: מאבקים להקמת ועדי עובדים בחברת "סונול", ב"דיסקונט למשכנתאות", בחברת הקייטרינג הגדולה "שפע" ובימים אלה ב"פלאפון". כמו כן ניהל מאבקים מתוקשרים להצלת מפעלים רבים בפריפריה כמו: "פרי גליל", "מילוז" ו"מוליתן" בנהריה ו"ניסן" בשדרות, ומאבקי עובדים נוספים כמו : גימלאי "ביקור חולים", עובדי ההוסטלים לניצולי שואה ועוד.