
מחקר שפורסם בימים אלה באוניברסיטת ונדרבליט בארה"ב מגלה כי ילדים שסבלו בשנות ילדותם מכאבי בטן כרוניים נמצאים בסיכון גבוה לפתח הפרעות חרדה בגיל ההתבגרות. לדברי חוקרים באוניברסיטה, במקרה כזה, התערבות טיפולית מוקדמת עשויה למנוע את מניעת הופעתן של הפרעות החרדה.
ד"ר לין ווקר שביצע את המחקר אמר כי "גם אם הצעיר אומר שהכאב נעלם עדיין יש לטפל בו. ללא טיפול כזה החרדה תופיע ככל הנראה בהמשך הדרך".
ד"ר ג'ון ו. קמפו, ראש המחלקה לפסיכיאטריה באוניברסיטת אוהיו, שניתחה את תוצאות המחקר, אמרה כי "מה שהמחקר הזה מראה הוא שיש קשר חזק מאד בין כאב בטן בגיל מוקדם לבין חרדות בגיל ההתבגרות ובהמשך החיים. יש כאן קשר שאי אפשר לומר לגביו שהוא מקרי".
יחד עם זאת, אומרים המומחים שאין טעם להסיק מסקנות נמהרות על כל כאב בטן שיש לילדינו.
"אסור להורה לחשוב שכל כאב בטן של הילד שלו משמעותו חרדה. אנחנו לא ממש יודעים מה הסיבות לכאבי הבטן וצריך כמובן לערוך את כל הבדיקות הרפואיות כדי לראות שלכאב אין בסיס אמיתי. המסר שצריך לצאת מהמחקר הוא שאסור לחשוש לדבר על חרדות ואסור לשלול קבלה של עזרה גם בתחום הנפשי. אלא שעם זאת צריך לבדוק את כל האפשרויות לכאבים מהסוג הזה", הבהירה פרופ' מירנדה ואן טילבורג מאוניברסיטת צפון קרוליינה.