מזל טוב
מזל טובצילום: פיוטר פליטר

אם בישראל שם המשפחה הנפוץ ביותר הוא כהן, נכון להיום ברמב"ם תופס את המקום הראשון ברשימה שם המשפחה "שחר". 

שלוש יולדות, הנושאות את שם המשפחה, הגיעו בלילה שבין יום שני לאתמול, למחלקת יולדות בקריה הרפואית רמב"ם, וילדו בזו אחר זו.

ראשונה להגיע לחדר הלידה היתה שיר שחר, בת 26 מקרית שמואל, שהביאה לעולם את בתה הראשונה בשעה 23:28 ביום שני בלילה. את העובדה שהיא לא בת יחידה למשפחת שחר ברמב"ם, היא גילתה בחדר ההתאוששות: "קראו לשחר, ועניתי. אז אמרה האחות שהכוונה לא אלי אלא לשחר אחרת. רק אחר כך גיליתי שיש אחת שלישית. בהחלט מצב לא רגיל".

כשעה וחצי לאחר מכן, בשעה 1:15, בבוקר יום שלישי, הגיעה לחדר הילדה ליטל שחר, בת 28 מכרמיאל, שילדה באותו הלילה בת קטנה שהצטרפה לאחיה הגדול. גם היא הופתעה לגלות שותפה לשם בחדר ההתאוששות: "אף פעם לא הכרתי מישהי עם שם משפחה כמו שלי, והנה מצאתי אחד כזו במיטה לידי".

מלכה שחר, בת 22 מטירת הכרמל, היתה האחרונה להגיע וכשנכנסה לחדר הלידה בשעה 2:00 לפנות בוקר יום שלישי, הביאה תאומים לעולם. "זה היה מאוד משעשע כשגילתי שאנחנו שלוש נשים עם אותו שם משפחה במחלקת יולדות. בהתחלה היינו באותו החדר, אבל אז הפרידו ביננו".

על מנת למנוע בלבול בין הפעוטות שנושאים שמות משפחה זהים, הופרדו היולדות בין המחלקות ובין החדרים. בתינוקייה של רמב"ם הופעלו נהלים המתאימים למקרה שבו נמצאים במחלקה תינוקות הנושאים את אותו השם.

"כשמצב כזה קורה אנו בודקים שוב ושוב כדי  למנוע טעות או בלבול", מסבירה אלה רוט-אהרונסון, אחות אחראית במחלקת ילודים ברמב"ם, "אנו מעדכנים את ההורים, את הצוות במחלקות, בודקים את תגיות השם, מפרידים בין היולדות ונוקטים בפעולות שונות כדי לוודא שהכל יהיה כשורה. אמנם אנחנו רגילים לסיטואציות כאלה עם שמות משפחה נפוצים יותר כמו לוי, או כהן, אבל זה לא קרה בעבר עם שם משפחה אחר, ומה שהיה מדהים זו התדירות. התינוקות הגיעו אחד אחרי השני".

רגע לפני שחלקן השתחררו, נפגשו הבוקר שלושת היולדות לצילום משותף, יחד עם הצאצאים לבית משפחת שחר. "זו פעם ראשונה שאני ממש פוגשת את שתי היולדות האחרות", אמרה מלכה שהייתה מאושפזת במחלקה נפרדת מליטל ושיר, "זה מפגש שאזכור עוד הרבה זמן".