
השר לביטחון הפנים, גלעד ארדן, אימץ את מסקנות הוועדה לחיזוק האמון בין משטרת ישראל וגופי ביטחון הפנים, לבין קהילת יוצאי אתיופיה. בנוסף, אישר השר את התוכנית המשרדית לחיזוק שיתוף הפעולה עם בני הקהילה.
עיקרי התוכנית:
- שיבוץ דוברי השפה האמהרית במוקדי 100 במשך כל שעות היממה.
- גיוס של כ-3% לפחות מקרב בני הקהילה מתוך כלל המתגייסים בכל שנה. (השנה גויסו 185 שוטרים מקרב הקהילה שמהווים 4% מסך המתגייסים).
- הגדלת היקף הקצונה של בני הקהילה במשטרה, בניית מסלולי קידום ושיבוצם בתפקידי ליבה. כיום ישנם 27 קצינים מבני הקהילה, וישנו תהליך רחב היקף להגדלת כמות הקצינים יוצאי העדה כך שבמשטרת ישראל ישרתו תוך ארבע שנים כ-70 קצינים יוצאי העדה. לצורך כך, מגויסים גם אקדמאים וקצינים מצה"ל.
- הנגשת טופס תלונה על אלימות שוטרים - הטופס תורגם לחמש שפות וביניהן גם בשפה האמהרית.
- שקיפות הטיפול באלימות שוטרים - החלטות על דין משמעתי יובאו בפני המתלונן.
- ביצוע ההכשרות למפקדים ושוטרים בכל תחנות המשטרה במאפייני קהילות ייחודיות ורב-תרבותיות.
- בחינת כל התיקים בהם מעורבים חשודים קטינים שהינם יוצאי קהילת אתיופיה, לצורך בחינת העברתם מהליך פלילי להליך שיקומי (תוכנית מיל"ה).
- שילוב חוקרי נוער דוברי השפה האמהרית בתחנות הליבה. (7 חוקרי נוער שולבו בתחנות עד כה).
- בחקירות קטינים ימצא מתורגמן כדי לתרגם להורי הקטין את החקירה.
- מפגשים משותפים, אחת לחודש, של מפקד התחנה, הרשות המקומית עם נציגי הקהילה, למיפוי אתגרים וגיבוש מדיניות משותפת במסגרת 26 תחנות ליבה.
- גיוס שוטרים קהילתיים, בדגש ליוצאי אתיופיה והצבתם בריכוזי אוכלוסייה של הקהילה לצורך הרחבת השירות. 34 מפקדי מרכזי שיטור קהילתי דוברי אמהרית החלו לפעול בריכוזי האוכלוסיה של הקהילה.
- גיוס כבאים לרשות הלאומית לכבאות והצלה.
- הרחבת ההסברה להעלאת המודעות לנזקי צריכת סמים ואלכוהול.
- העמקת ההכשרה התרבותית בקרב המשרתים בשירות בתי הסוהר.
- הרחבת תכניות המניעה של המשרד בקרב הקהילה (עיר ללא אלימות, מצילה, הרשות הלאומית למלחמה בסמים ואלכוהול).
השר ארדן הנחה על פרסום התוכנית באתר האינטרנט של המשרד לביטחון הפנים להערות הציבור. ״אני מייחס חשיבות רבה להעמקת הקשר בין משטרת ישראל לבני הקהילה האתיופית", אמר. ''אין תחליף ללימוד הדדי ושיתוף פעולה. משטרת ישראל תשקיע משאבים רבים בשנים הקרובות בשיטור רב תרבותי ובחיזוק היחסים עם המנהיגות האותנטית של האוכלוסיות השונות במדינה''.
ראש אגף משאבי אנוש במשטרה, ניצב גילה גזיאל, העומדת בראש ועדת ההיגוי ליוצאי הקהילה ולמשטרה, ציינה בדבריה כי ״העבודה המשותפת עם נציגי הקהילה שכם אל שכם היא הבסיס לקביעת תוצרי הוועדה ולהעלאת המשטרה על דרך חדשה וטובה יותר עם הקהילה״.
עוד אמרה ניצב גזיאל, כי "יישום תוצרי ועדת ההיגוי עומד להיות משוכפל למגזרים נוספים כדי להפוך את השירות המשטרתי לציבור לרב תרבותי יותר מאשר בהווה״.