הסינמה סיטי בירושלים
הסינמה סיטי בירושליםצילום: פלאש 90

בעליו של מתחם בתי הקולנוע "סינמה סיטי", הסמוך לבית המשפט העליון, הגישו לבג"ץ בקשה לסיים את ההליכים בעתירה שהוגשה נגד החלטת המדינה לאסור את פתיחת המתחם בשבת.

העתירה הוגשה בשנת 2013, לאחר שהתברר כי הסיבה לכך שמתחם בתי הקולנוע סגור בשבת היא תנאי שהכניס משרד האוצר לחוזה עם היזמים שפתחו את המתחם.

קבוצת פעילים חילונים מירושלים עתרה לבג"ץ בדרישה שמשרד האוצר יבטל את ההחלטה, ובעקבות כך הודיעו משרד האוצר ובעלי המתחם כי פתחו במו"מ בנושא.

אולם, המו"מ לא נוהל באינטנסיביות ולאחרונה הגישו שניים מהעותרים בקשה שלישית לפי פקודת ביזיון בית המשפט, בטענה שההתחייבות לקיים משא ומתן בנושא איננה מקוימת.

בתגובה הודיעו בעלי המתחם, שבעבר היו מעוניינים להפעילו בשבת, כי "בשלב זה אין בדעתם להפעיל את מתחם הסינמה סיטי בשבת ומועדי ישראל" (ההדגשה במקור - ש"פ).

לאור זאת הודיעו בעלי המתחם כי אין טעם בהמשך המו"מ וכן אין טעם בהמשך ההליכים בעתירה. לדבריהם, אם בעתיד יהיו מעוניינים להפעיל את המתחם בשבתות ומועדי ישראל הם שומרים לעצמם את הזכות לפנות בנושא ואף לעתור לבית המשפט שיהיה מוסמך לדון בכך.

נזכיר כי מאז הוגשה העתירה נפתח בירושלים מתחם בתי קולנוע נוסף, 'יס פלאנט', שבניגוד למתחם הסינמה סיטי דווקא כן פועל בשבתות.

מ"מ ראש עיריית ירושלים, יוסי דייטש, בירך על החלטת בעלי הסינמה סיטי, "זהו ניצחון לשפיות ולשמירת הסטטוס קוו העדין בירושלים. אין ספק שמדובר בהחלטה משמחת. ההנהלה הבינה שרוב הציבור בירושלים הנו שומר מסורת ומעדיף למנוע מלחמות מאבקים מיותרים בין דתיים לחילונים ולא לחפש לשבור את הטטוס קוו העדין והיחסים הטובים שיש בין האוכלוסיות בעיר בשנים האחרונות. צר לי שנציגים כדוגמת תנועת התעוררות ואחרים פעלו ופועלים בנושא זמן רב בכדי להביא לסכסוכים ותבערה בעיר".