פעמים רבות עולה השאלה עד כמה יוצר אחראי ליצירתו ועד כמה מותר לעבד ולעצב יצירה של יוצר אחר החל מהרגע בו היא עזבה את הקן ויצאה אל העולם החופשי.
המשורר דודו ברק, המוכר לכולנו בזכות להיטים ארצישראליים נצחיים כמו 'ארץ ישראל יפה', אחיי גיבורי התהילה',' דרך ארץ השקד' ועוד רבים, מוציא לאור בימים אלה את הספר 'שיר קורא ללחן' ובו הוא מניח את מרכולתו האמנותית, שירים שטרם הולחנו וטרם בוצעו, וממתין לכם המלחינים הצעירים והמבוגרים על מנת שתלחינו ותבצעו את השירים.
בראיון ליומן ערוץ 7 מספר דודו ברק על הספר החדש ועל העומד מאחוריו ומציין כי מאחוריו ארבעים שנות שידור רדיופוני בקול ישראל וקודם לכן בגלי צה"ל ובמשך ארבעים שנות הרדיו שלו כתב אינספור פזמונים שנאספו בספריו כשלצידם תווים, תמונות וסיפורים. בספר זה 'שיר קורא ללחן' מרוכזות יצירות מעשר או 12 השנים האחרונות וכפי שעולה מכותרתו של הספר, אלו שירים המחכים להלחנה וביצוע.
ברק נשאל אם אינו חושש מפרשנות שונה שיקבלו שיריו המתאפיינים בדרך כלל ברוך ובתום, ובתגובה הוא מציין כי השירים שבספר אינם בהכרח בעלי אופי כזה ויש בהם נשכניים, אישיים, שירי קברט ועוד. הוא עצמו מאמין שאמן רציני ואחראי שיבקש לעשות בהם שימוש יפנה אליו כדי לקבל את רשותו והוא משער שבמרבית המקרים תגובתו להצעה מוסיקאלית שכזו תהיה חיובית.
"אנשים לא יעשו ככל העולה על רוחם. פעם עמדתי על משמר חייהם של שיריי שמה יגנבו איזו שורה. היום הרשות נתונה, עשו כרצונכם. אני מקווה שאנשים הגונים וישרים. בטוב ליבי אני מאמין באדם ואני מקווה שמי שישתמש בהם ינהג בהם ברוך ובעדנה וישתף אותי בעשייה".
עם זאת, באשר לשאלה העקרונית של פרשנות מוסיקאלית ליצירותיהם של משוררים ופזמונאים, אומר ברק: "לכל אדם הרשות הנתונה לפרש שיר בדרך כזו או אחרת. לא תמיד המלחינים שהלחינו את שיריי הידועים קלעו במדויק לדרך שחלמתי עליה. יש שירים מפוספסים. שמע, זה משחק והימור וזה הכיף בעבודה הזו. אתה כותב את המילים ומקווה שמי שילחין אותם ינהג בהם כשורה".
עד כה טרם פנו אל ברק אמנים המבקשים לעשות שימוש בשיריו. הוא מצידו מבהיר שאינו הולך בגדולות, כלשונו, ואינו מטפח ציפיות אלא ממתין לראות מה ייעשה ביצירותיו. "זו פעם ראשונה שמישהו נוהג כמוני. יש בספר הזה הרבה אומץ. אני מגיע מעמדה של כוח ולא מעמדה של רפיון, של חלילה יגנבו לי. יצאתי מהפראנויות של אמנים צעירים שמא יגנבו לי וכו'".