
התוצאה של סטייה זו היא גרימת נזק למטופל, בין אם הוא הפיך ובין אם לאו. אם נגרם לכם או לקרובים שלכם נזק כזה, חשוב שתדעו כי אתם יכולים להגיש תביעה כנגד המוסד הרפואי אשר בו התבצעה הפעולה הרשלנית, כמו גם כנגד הצוות הטיפולי שהיה אחראי לה. את התביעה אתם אמנם יכולים להגיש בעצמכם, אולם ההמלצה היא להסתייע בשירותיו של עורך דיו רשלנות רפואית. אילו פעולות נכנסות תחת ההגדרה של רשלנות רפואית ומדוע חשוב לשכור את שירותיו של עורך דין? את התשובות לשאלות אלה ואחרות תוכלו למצוא במאמר שלפניכם.
מקרי דוגמה – רשלנות רפואית
על פי החוק בישראל, מקרה של רשלנות רפואית הוא כל מקרה שבו נגרם נזק למטופל כתוצאה מסטייה מטווח המהלכים הראוי לביצוע במצב רפואי מסוים. על מנת להבהיר את משמעות הדברים נביא כאן מספר מקרי רשלנות לדוגמה:
- רשלנות רפואית בלידה – ישנם מקרים רבים הנכללים תחת המושג רשלנות רפואית בלידה, כאשר חשוב לציין כי מושג זה מתייחס גם לתקופת ההיריון עצמה. בין המקרים הנכללים הגדרה זאת: חוסר אבחון של מום בעובר בגין אי הפניית האישה ההרה לבדיקות נחוצות, חוסר אבחון של מום או של מצב מסכן חיים בעובר בגין פענוח שגוי של תוצאות בדיקות, מתן הרשאה להמשיך היריון אשר עלול לסכן את חיי האם או העובר, אי מתן הנחיה לשליחת היולדת לניתוח קיסרי למרות מצוקה ברורה של העובר ועוד.
- רשלנות רפואית שיניים – עורך דין רשלנות רפואית מסייע גם במצבים בהם נגרמת רשלנות רפואית שיניים. בין המקרים הללו ניתן לציין שימוש בחומרי הרדמה וטיפול אשר למטופל יש רגישות אליהם, ביצוע זריקת הרדמה במקום לא נכון וכתוצאה מכך פגיעה בשרירי הפנים של המטופל, טיפול בשן הלא נכונה ועוד.
הפרוצדורה של הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית
לא בכל מקרה ניתן לתבוע רשלנות רפואית. ניתן לעשות כן רק כאשר יש הוכחות ברורות לכך שאכן היתה רשלנות מצד הגורם המטפל ושרשלנות זו אכן גרמה נזק למטופל. על מנת שתוכלו לדעת אם המקרה שלכם עומד בקריטריונים ואם בכלל יש לכם סיכוי לזכות בתביעה מסוג זה, חשוב מאוד להסתייע בשירותיו של עורך דין רשלנות רפואית.
עורך דין המתמחה בתחום יוכל לבחון את המקרה על סמך הדברים שלכם והמסמכים שתביאו, ולייעץ לכם אם יש המקרה אכן נחשב רשלנות רפואית ואם יש לכם עילה להגשת תביעה. אם כן – עורך הדין ינחה אתכם בדיוק אילו מסמכים להביא, ילווה אתכם לוועדות רפואיות שתצטרכו לעבור, ימלא עבורכם את כתב התביעה באופן מדויק וייצג אתכם בצורה הולמת בבית המשפט. ההחלטה של השופטים האם אכן הצוות הטיפולי התרשל בתפקידו מתבססת, ברוב המקרים על שלושה פרמטרים:
- חובת הזהירות – צוות השופטים בוחן את השאלה האם הפרוצדורה הרפואית היתה יכולה לגרום נזק למטופל ובשל כך חלה על הגורם המטפל חובת הזהירות.
- הפרת חובת הזהירות – אם אכן חלה על הגורם המטפל חובת הזהירות, צוות השופטים עובר לבחון את השאלה האם חובה זו הופרה. כך למשל, אם רופא שיניים עקר למטופל שן אחרת מזו שאמור היה לעקור וכתוצאה מכך נגרמה למטופל דלקת חריפה – סביר להניח שאכן מדובר כאן במקרה של רשלנות רפואית שיניים.
- קשר ברור בין הפרת חובת הזהירות וגרימת נזק למטופל – עורך דין רשלנות רפואית יוכל להוכיח כי אכן מדובר במקרה של רשלנות רק אם יוכל להוכיח באופן ודאי כי הפרת חובת הזהירות היא זו שגרמה את הנזק למטופל.
כלומר – במקרה של תביעת רשלנות רפואית בלידה, לדוגמה, אפשר יהיה לזכות בתביעה רק אם עורך הדין יצליח להוכיח כי הרופא יכול היה לאבחן מום בעובר בהסתמך על תוצאה מסוימת של בדיקה.
אם לסכם את האמור במשפט אחד: אם תפנו אל עורך דין רשלנות רפואית תגדילו מאוד את סיכוייכם לזכות בתביעה נגד המוסד הרפואי ונגד הצוות הטיפולי שהתרשל.