החומה הגדולה של סין
החומה הגדולה של סיןצילום: יח"צ

הכנו עבורכם סקירה קצרה על שבעת האתרים המופלאים ביותר בעולם. סדר הופעת האתרים הינה רנדומלית ואינה מעידה על דירוגו של אתר זה או אחר.

החומה הגדולה של סין (סין) – החומה הגדולה של סין, או החומה הסינית, אם תרצו (Great Wall of China), אשר נבנתה בין המאה ה-5 לפני הספירה למאה ה-16, היא מערכת ביצורים אשר נבנתה מתערובת של אבנים, לבנים ואדמה במטרה להגן על גבולות האימפריה הסינית מהפולשים המונגולים, אשר ניסו לפרוץ לגבולותיה פעמים רבות בעבר. החומה הסינית מורכבת למעשה מרצף קירות ענק המשתרעים לאורך כ-4,000 קילומטר לערך, מה שהופך אותה למבנה הארוך ביותר בעולם אשר נוצר על-ידי האדם. ואם זה לא הרשים אתכם מספיק, הנה התרשמותו של פרדינד פרביסט, אשר שימש בתפקיד מנהל לשכת האסטרונומיה של הקיסר קאנגשי, עת ראה לראשונה את החומה : "חומת סין מופלאה זו, שבעת פלאי עולם ביחד אינם בני השווה לעבודה זו; וכל התהילה שהיא זכתה לה בכתבים בין האירופאים מתגמדת מול מה שחזיתי במו עיני".

לחצו לרשימת הטיולים הקרובים לסין – טיולים לסין

טיולים לסין
צילום: יח"צ

פסל ישו הגואל (ריו דה ז'נרו) – פסל ישו הגואל (Christ the Redeemer statu ), אשר פוסל בסגנון אר-דקו, צופה על הברזילאיים ממקום מושבו במעלה הר קורקובדו בגובה של 710 מטרים כבר משנת 1931, ונראה כמי שמברך את התושבים בברכה נצחית. הפסל, המתנשא לגובה רב של 38 מטרים, עוצב על-ידי פול לנדוסקי, ארכיטקט פולני-צרפתי, ונבנה מבטון בראשותו של המהנדס הייטור דה סילבה קוסטה, בעלות של כ-250,000 דולר, אשר רובם הגיעו מתרומות.

לחצו לרשימת הטיולים הקרובים לדרום אמריקה – טיולים לדרום אמריקה

מאצ'ו פיצ'ו (פרו) – בעיני חוקרים רבים מרחבי העולם, מאצ'ו פיצ'ו (Machu Picchu), עיר האינקה העשויה אבן גרניט המנצנצת בין רכס הרי האנדים הנישאים אל-על, נחשבת למרכז ארכאולוגי קדוש לקוסקו, בירתה ההיסטורית של האינקה, השוכנת בסמוך אליה. העיר, אשר משמעות שמה הוא "הפסגה העתיקה", נבנתה באמצע המאה ה-14 על פסגתה של אימפריית האינקה, אשר ברבות השנים הותירה את העיר נטושה וחבויה במעטה הג'ונגל העבות. קיומו של האתר נותר סוד כמוס בין המקומיים עד שנת 1911, אז התגלה מחדש (בעזרת מקומיים יודעי דבר) על-ידי הארכאולוג היראם בינגהאם, אשר חשב כי מצא את העיר וילקבמבה, מקום מושבם האחרון של בני האינקה אשר מיקומו נשכח, ולכן גם כינה את מאצ'ו פיצ'ו "העיר האבודה של האינקה", כשם ספרו הראשון. בעיר מבני אבן רבים, חלקם משמשים כאתרי פולחן לשמש ולגשם, מקדשים, אחוזות קבר ועוד, ואלו אשר יעשו את המאמץ ויגיעו לפסגה בגובה של 2,430 מטרים מעל פני הים, יזכו לחזות במה שתואר על ידי אונסק"ו כ"יצירת אומנות ארכיטקטונית מושלמת ועדות ייחודית לציוויליזציית האינקה".

לחצו לרשימת הטיולים הקרובים לפרו – טיולים לפרו

פירמידת אל קסטילו (צ'יצ'ן איצ'ה, חצי האי יוקטן, מקסיקו) – את הגאונות של תרבות המאיה ניתן לראות בקלות ובשיאה בשרידי ההריסות המופלאים של עיר האינקה צ'יצ'ן איצ'ה. העיר העוצמתית הזו, אשר היוותה בעברה כמרכז סחר לכל דבר שניתן לחשוב עליו, החל מבדים ועד לעבדים, הייתה בשיא פריחתה בין השנים 800 ל-1200, כאשר שימשה כמרכז הפוליטי והכלכלי החשוב ביותר בציוויליזציית האינקה. המבנה המוכר ביותר בצ'יצן איצ'ה הוא פירמידת אל קסטילו (El Castillo), "המצודה" בפירושה בספרדית, אשר נבנתה בין המאה ה-11 למאה ה-13 ע"י בני המאיה כמקדש לאל קוקולקן. הייחודיות של הפירמידה היא בתכנונה המדויק, הגורם לתופעה מרתקת – בנקודות השוויון באביב ובסתיו, כלומר באותם ימים בשנה בו חצי הכדור הדרומי וחצי הכדור הצפוני מוארים באותה מידה, בעת זריחת ושקיעת החמה, פוגעות קרני השמש על הפירמידה בדיוק שכזה המטיל צל בצורת נחש עטוי נוצות, הלא הוא האל קוקולאן. פלא עולם? גם אנחנו חושבים.

לחצו לרשימת הטיולים הקרובים למקסיקו – טיולים למרכז אמריקה

קולוסיאום (רומא, איטליה) – אחד מסמליה הבולטים ביותר של רומא בפרט ואיטליה בכלל הוא ללא כל ספק הקולוסיאום (Colosseum), אמפיתאטרון אליפטי אשר נבנה מבטון ואבן בין שנת 70 לשנת 80 לספירה, תחילה על-ידי הקיסר אספסיאנוס, ובהמשך ע"י בנו, הקיסר טיטוס, אשר ליווה את הבנייה עד סופה. הקולוסיאום, או בשמו הרשמי "האמפיתאטרון הפלאבי", הבא להדגיש את העובדה שרק קיסרי השושלת הפלאבית תרמו לבנייתו ושיפוצו של הקולוסיאום, נחשב לאמפיתאטרון הגדול ביותר שנבנה אי פעם, כמו גם לפאר היצירה בתחום ההנדסה והאדריכלות הרומית. במהלך כמעט ה-500 שנים בהם פעל ועד לראשית ימי הביניים, הקולוסיאום הציג תחרויות גלדיאטורים, הוצאות להורג, שחזורי קרבות ועוד מופעים מלהיבים בפני קהל של בין 50 ל-80 אלף איש. כיום, האתר מהווה מוקד משיכה לתיירים מרחבי העולם, ולעיתים אף משמש כרקע מרשים להופעות המתרחשות מחוצה לו, של אמנים כמו פול מקרטני, בילי ג'ואל, ריי צ'רלס ועוד רבים וטובים.

טאג' מהאל (אגרה, הודו) – בשנת 1632, לאחר שאיבד את אחת מנשותיו האהובות והתאבל על לכתה, שאה ג'האן, קיסר האימפריה המוגולית, התחיל בבנייתו של הטאג' מהאל (Taj Mahal), "כתר הארמון", לזכרה של ארג'ומנד באנו בגום, אשר כונתה גם מומתז מהאל -"גבירת הארמון". המאוזוליאום, אשר בנייתו נמשכה כ-20 שנה, עוצב בסגנון אקלקטי המשלב בין אדריכלות הינדית, מוסלמית ופרסית ונבנה מחומרים יוקרתיים כגון אבן חול אדומה אשר הובאה לאתר באמצעות פילים, שיש לבן אשר הגיע מראג'סטאן, שיש שחור מפנג'אב ואבני בהט מארצות שונות, דוגמת אפגניסטן וטיבט. המתחם, המתפרש על פני 700 דונם, טומן בחובו מלבד המוזוליאום עצמו גם גנים מטופחים, תעלות מים, מרפסת רחבה ומצדדיה מסגד מרשים הפונה למכה וג'וואב, מבנה הנראה כמסגד המשתקף במראה.

פטרה (ירדן) – פטרה, מלשון המילה ביוונית פטרוס שמשמעה אבן, שוכנת במדינת ירדן, כ-100 ק"מ צפונית לאילת, וידועה במחוזותינו בכינוי "הסלע האדום", בזכות ארמונות הקבורה והמערות הרבות המצויים בה, אשר נחצבו באבני החול של הרי אדום. טרם הפיכתה של העיר לבירתה של האימפריה הניבטית במאה השלישית לפני הספירה, הבדואים בפטרה מאמינים כי באזור זה הכה משה בסלע, כאן מת אהרון בהר המוזכר בספר במדבר כ"הור ההר" וידוע בשמו בערבית ג'בל הרון, וכאן נקברה מרים, אחותו של משה. על פי המקורות ידוע כי בני ישראל שהו באזור זה כ-38 שנה, על כן סביר להניח כי חלק מהמערות נחצבו על-ידם במטרה שישמש להם למגורים. המבנים המופלאים הרבים החצובים בסלע, אמפיתאטרון המכיל בתוכו כ-4,000 מושבים ומנזר אל-דאיר הפכו את פטרה לפלא עולם המושך אליו מדי שנה מטיילים רבים מרחבי העולם.

הכתבה בשיתוף מיי טריפ טיולים.