מפעלי ים המלח
מפעלי ים המלחצילום: פלאש 90

ההסתדרות, הנהלת מפעלי ים המלח ומועצת עובדי המפעלים חתמו על הסכם קיבוצי חדש שיחול על כ-1,200 עובדי החברה שבהסכם הקיבוצי. סעיפי ההסכם יחולו רטרואקטיבית מחודש אוקטובר 2017 ויהיו בתוקף למשך חמש שנים.

ההסכם כולל מספר פריצות דרך משמעותיות אשר יביאו לשיפור משמעותי בתנאי העסקתם העובדים, עם דגש על שיפור תנאי השתכרותם של העובדים החדשים יותר בחברה. כחלק מההסכם נקבע כי שכר המינימום-הבסיס במפעל יעלה ל-6,000 שקל. העובדים יקבלו מענק חתימה בגובה 15 אלף שקל.

בנוסף, במהלך תקופת ההסכם יקבלו עובדי הדור החדש במפעל תוספות שכר בגובה של עד כ-70%, והדור הוותיק יקבל תוספות בגובה של כ-30%. ההפרשות לטובת קרנות הפנסיה וקרנות ההשתלמות של העובדים יוגדלו ב-2,500 שקל בחודש.

לצד זאת הוסכם כי כל העובדים ייהנו אוטומטית מתוספת "גמול א'" ללא לימודים או תעודה. לאחר חמש שנים יקבלו העובדים באותם תנאים גם תוספת "גמול ב'". משמרות "תורנות" בחברה יבוטלו, אולם העובדים יקבלו תשלום חודשי בגובה של 85% מערך התורנות כפי שהיה ערב ההסכם. "שעת אם" בשכר תוענק לעובדים אשר להם ילדים עד גיל 14.

סעיפים נוספים בהסכם קובעים כי מתח הדרגות ייפרץ, ישופר מענק הפרישה, יבוצע שדרוג של המענקים והתשלומים בפנסיה מוקדמת – כולל מענק חדש של כ-1,000,000 שקל לעובד שיצא לפרישה מגיל 55. בנוסף, מדור ב' מובטחת פנסיית גישור של 10,000 ₪ שקל בפרישה מוקדמת ועוד.

יו"ר מועצת העובדים במפעלי ים המלח, ארמונד לנקרי, מסר, "ניהלנו משא ומתן עיקש של חצי שנה שכלל עליות ומורדות מול ההנהלה החדשה, אך מדובר בהסכם שבו הודענו לכולם כי אנו הולכים לתת יותר לחדשים, לצעירים, בכדי לבנות לחזק ולבסס את עתיד המפעל.

מדובר בסיפוק אדיר להביא שיפור כלכלי למאות עובדים ביחוד באזור הדרום. עוברת עלינו תקופה לא פשוטה באזור והסכמים כמו אלו מאפשרים לנו להרים את הראש ולהמשיך להיאבק עבור שיפור תנאים של העובדים באזור ושימור מקומות העבודה. העובדה שהצוות שלנו בא עם ניסיון של מספר הסכמים ומסורת שמחייבת הישגים - עזרה לעובדים להשיג את המטרות".