הפגנת עובדי הטלוויזיה החינוכית
הפגנת עובדי הטלוויזיה החינוכיתצילום: חזקי ברוך

מנכ״לית החינוכית, ד״ר אורנה שמחון, מביעה הערב (מוצאי שבת) תקווה שראש הממשלה נתניהו יבלום את סגירת הטלוויזיה וקוראת לשר האוצר כחלון להסיר התנגדותו להמשך שידוריה.

״סגירת החינוכית תהיה בכייה לדורות. מחר יכריעו השרים אם לסגור ערוץ שידור ציבורי שכבר למעלה מ 50 שנה מייצר תוכן חינוכי, איכותי וחסר פניות לילדי ישראל ולציבור כולו. כולי תקווה שהתערבותו האישית של רה״מ נתניהו בסוגיה תצליח לשנות את רוע הגזרה וכי שר האוצר כחלון לא ייתן ידו לסגירה.

כעת, כאשר חוק השידור הציבורי נפתח ממילא בכדי לאפשר את קיום האירוויזיון בישראל- אין שום סיבה להשאיר בו את סעיף סגירת החינוכית שהוכנס לחוק בחטף מלכתחילה. אני יודעת שיש רוב גדול בקרב חברי הכנסת מכל סיעות הבית לביטול הסעיף שקובע כי החינוכית תיסגר, הדבר בא לידי ביטוי בכנס חירום בכנסת ובדיוני ועדת החינוך- אני קוראת לרה״מ ולשר האוצר לא לעשות כאן טעות היסטורית״.

שמחון מוסיפה, "מחר, ממש במקביל להחלטת ועדת השרים, החינוכית משיקה לוח שידורים חדש לחופש הגדול עם 10 תכניות ועונות חדשות. העובדים והעובדות ממשיכים ליצור ולייצר כל העת על אף עננת האי ודאות שמעל ראשם. החינוכית היא חלק מפסקול החיים ההיסטורי של כולנו אך ממשיכה לייצר תוכן חדש וחינוכי כל הזמן. אם תיסגר, לא יהיה פה עוד ערוץ שמציע תכנים שכאלו ללא שיקולי רייטינג ולייקים".

ועדת השרים תדון מחר (ראשון) בהצעת החוק של חבר הכנסת מיקי זוהר (ליכוד) שאמורה למנוע את סגירתה של החינוכית באוגוסט הקרוב.

הצעתו של ח"כ זוהר כוללת גם קיצוץ בתקציבה של הטלוויזיה החינוכית. כיום תקציבה של הטלוויזיה החינוכית, שהיא יחידת סמך של משרד החינוך, עומד על פי הערכות על כ-120 מיליון שקל בשנה. על פי הצעתו של זוהר, החל משנת 2019 יעמוד תקציבה של החינוכית על כ-90 מיליון שקל, ואילו מ-2020 ואילך יסתכם תקציבה ב-72 מיליון שקל.

נציין כי כיום מועסקים בטלוויזיה החינוכית 180 עובדים שהם עובדי מדינה, שמאוגדים באמצעות ארבעה ועדים של ההסתדרות.