
כמו הנחליאלי בסתיו, גם הקרמבו מסמל את בואו של החורף. מסתבר שיש בו בחצי עיגול הקטן הרבה יותר ממה שנראה לעין והוא אף מסתיר כמה סודות. החלטנו לרכז עבורכם כמה מהעובדות הפחות ידועות על הממתק של החורף.
1. ממתק החורף- קרמבו הוא באמת ממתק החורף והוא מיוצר באופן בלעדי רק בחודשי החורף כך שלא תוכלו למצוא אותו בקיץ. הקרמבו נועד להיות תחליף חמים למי שלא מעוניין בגלידה קרה בחורף.
2. המאכל הלאומי- למרות שהוא מרגיש כל כך ישראלי- הקרמבו נוצר בכלל באירופה. אבל, קיימת עדיין גאווה ישראלית בכך שישראל היא המדינה שאוכלת הכי הרבה קרמבו בכל העולם, עם קצת יותר מחמישים מיליון קרמבו לשנה. בחישוב גס זה יוצא כ8 קרמבואים לאדם בממוצע.
3. בקרמבו אין שוקולד- הקרמבו לא סתם כל כך מתוק וטעים. המרכיב העיקרי בייצור שלו הוא למעשה סוכר וגלוקוזה. בשביל לייצב אותו מוסיפים גם חלבון ביצים ועוד חומרי טעם וריח עם קצת חומרים משמרים. ואם תהיתם- אין בקרמבו שוקולד, אלא למעשה צימקאו שהוא שילוב של סוכר שומן צמחי עם מעט קקאו.
4. קרם מצופה- למרות שלנו ברור שקוראים לגלידת החורף קרמבו (שילוב של "קרם" ו"בו") כל ארץ בעולם המכבדת את עצמה המציאה לו שם משלה. בבריטניה קוראים לקרמבו Teacake (עוגת התה) כנראה מכיוון שהם אוכלים כל דבר עם תה, ובאמריקה זכה הממתק הקטן לשם הארוך- "ממתק מרשמלו מצופה שוקולד", פחות קליט מקרמבו.
בישראל, כונה בתחילה הקרמבו בשם כושי, אך עקב האשמות על גזענות, קיבל לבסוף את השם- קרמבו. כיום, חברת שטראוס היא הבעלים של המותג קרמבו, וכל החברות המתחרות בה משתמשות בשמות אחרים לקרמבו (כמו מנבו לדוגמא).

5. ואיך בכלל אוכלים אותו?- ישנם כמה אפשרויות כיצד לאכול את הקרמבו- אכילת הקצפת ולאחריה העוגיה, אכילת העוגיה ולאחריה הקצפת ואכילתם ביחד. השיטה הנפוצה ביותר, אם תהיתם, היא אכילת הקצפת ולאחריה העוגיה. גם שיש כאלו שאוהבים לגוון ולאכול את הקרמבו כל פעם באופן אחר.
6. סוגיות הלכתיות- מכיוון שהקרמבו כולל קצפת שברכתה שהכל וביסקוויט שברכתו מזונות, קיימת מחלוקת האם יש לברך מזונות על הביסקוויט העיקרי ולפטור את הקצפת או שהביסקוויט עצמו הוא הטפל.
מחלוקת נוספת בנושא ממתק השוקולד היא בעניין הפרדת הביסקוויט מהקרמבו בשבת למי שרוצה לאכול רק את הקצפת. אהרון רזאל אפילו הלחין שיר המתבסס על תשובה הלכתית שפסקה שהסרת הביסקוויט בשבת יכולה להיחשב כבורר.

7. הוניל הכי טעים- למרות שישנם כמה טעמים לקרמבו כמו תות, ריבת חלב ואפילו תפוז, בפועל הטעם הפופולארי ביותר הוא טעם הוניל הקלאסי. הטעם השני, בפער ניכר, הוא טעם המוקה למי שרוצה קצת לגוון.
8. קרמבו מעופף- אמנם לא ניסינו, אבל קיימת אגדה עיקשת הטוענת שאם תיקחו אתכם קרמבו למטוס, הוא יתכווץ במהלך ההמראה והנחיתה של המטוס. ההגיון העומד מאחורי האגדה הוא שהפרשי לחצי האוויר בין הזמן שהמטוס נמצא באוויר לבין הנחיתה על הקרקע גורמים לקרמבו להתרוקן מכל האוויר הדחוס בו ולהצטמק.
9. מוס קרמבו- אם תרצו ליצור מהקרמבו מעדן חמים אף יותר- מוזמנים לנסות לחמם אותו במיקרו. אחרי שמורידים את עטיפת האלומניום כמובן, ניתן להכניס את הקרמבו לכ20 שניות למיקרו וליהנות מקרמבו חמים ונוזלי יותר.
רוצים עוד? כתבות חדשות כל יום בנוער ערוץ 7- המקום בשבילכם!