החופש הגדול מזמן לא מעט בעיות להורים גרושים, שצריכים לטפל בילדיהם שזקוקים להרבה יותר שעות השגחה בבית.
עו"ד אביטל חורף, מומחה לדיני משפחה, מסביר כי "יש הורים גרושים שיש להם הסכם שבמהלך החופש הגדול הסדרי הראייה הם כמו בכל השנה. במקרה הזה אין להם הסכם, כי לא מצויין שום דבר לגבי הזמן הזה. יש הורים גרושים שעשו מראש הסכם לגבי החופש הגדול".
ומי שאין לו הסכם כזה?
"במידה ואין הסכם והסדרי הראייה ממשיכים כרגיל, יש להורה המשגיח בעיה כי בשבע בבוקר אי אפשר לשים את הילד בגן או לשלוח אותו לבית הספר והוא לא יכול ללכת לעבוד. זו בעיה שצריך לתת עליה את הדעת.
יש גם בעיה בחודש אוגוסט, לרוב אחרי תשעה באב, שמשפחות רוצות ללכת לטייל ולפעמים יש נישואים שניים, ומתעוררת השאלה האם אחד ההורים יכול לקחת את הילדים לחופשה של שבוע ברציפות.
כעורך דין מה אתה מייעץ ללקוחות שלך לעשות?
"הדבר הכי טוב שאפשר לעשות הוא להתכונן לכך מראש. חשוב כבר אחרי שבועות, באזור מאי-יוני, לשבת עם ההורה השני ולהגיע איתו להסדר והבנה איך רוצים לסדר את החופש הגדול, מה נוח לכל אחד מההורים ובסופו של דבר גם חשוב איך מסתדרים אחד עם השני".
"בנוסף, בכל מערכת יחסים של הורים גרושים יש הורה אחד שהוא יותר ותרן ואחר שיותר שולט על העניינים. אני הייתי ממליץ להורה היותר דומיננטי לפנות אל השני אפילו בהודעה או בדוא"ל ולשאול איך היה ההורה השני רוצה לנהל את הסדרי הראייה בחופש הגדול".
מניסיונך, זה עובד? הרי יש הרי זוגות שמתקשים להתגבר על המשקעים.
"אם מסתבר שאין אפשרות לתקשורת, יש את כל החודשים מאי-יוני לטפל בזה. אפשר לפנות לעובד סוציאלי ובמקרים מסויימים לבית הדין הרבני או לבית המשפט ולהסדיר את הנושא. במידה והמחלוקות הן כאלה שמחייבות פנייה לערכאה שיפוטית, בחודש מאי אפשר לפנות בניחותא ולקבל תשובה בזמן סביר. אם נזכרים לפתור את הנושא בתחילת חודש יולי, ישאל בית המשפט, למה הגעת כל כך מאוחר".