
השפעת היא מחלה זיהומית הנגרמת על ידי נגיף (וירוס) התוקף את דרכי הנשימה ועשויה להיות מסכנת חיים. למחלה מגוון תסמינים שעשויים לבשר על נוכחותה, כמו חום גבוה, צמרמורות לא נעימות, שיעול חזק, קשיי נשימה, כאבי גרון, כאבי שרירים, נזלת. חולים רבים מדווחים על עייפות וכאבי ראש בעת שפעת והצרה הגדולה היא שייתכנו גם סיבוכים שונים, כמו דלקת ראות וסינוסיטיס, דלקות אוזניים ודלקות ברקמות השרירים.
שפעת יכולה להתחיל כמו הצטננות עם כאבי גרון ושיעולים ולהתפתח באיטיות או בבת אחת – כל מקרה לגופו. חשוב להיות קשובים לסימנים השונים ולבדוק במידה וחלה החמרה במצב.
זהירות, סיכויי הדבקה גבוהים במיוחד בהריון
נגיפי השפעת עוברים באוויר דרך עיטוש, שיעול ודיבור, מגע ישיר עם מישהו מדבק או עם משטח שהודבק והאתגר הגדול בהתמודדות עם המחלה קשור לכך שנגיפי השפעת משתנים כל הזמן. משמע שאפילו אם מישהו חלה בעבר בשפעת, יתכן שהוא פיתח נוגדנים נגד זן ספציפי של נגיפים ולא נגד סוגים אחרים ויכול להידבק שוב ושוב בשפעת.
ילדים מתחת לגיל 5 ומבוגרים מעל גיל 65 נמצאים בסיכון גבוה יותר לחלות בשפעת ובעיקר נשים בהריון ואנשים במשקל עודף משמעותי וכן הסובלים ממחלות כרוניות. קיים חשש ממשי בעיקר משפעת בהריון אשר עשויה לסכן את האם והעובר. יש לקחת בחשבון שבתקופת חיים זו סכנת ההידבקות גבוהה יותר כי מערכת החיסון חלשה יותר ולהיות במעקב במידה ונראים סימפטומים המעידים על שפעת בעת הריון.
מניעה והתמודדות – צעד אחר צעד
הבשורות הטובות הן שניתן לעשות מאמצים למנוע את השפעת העונתית (אינפלואנזה) ולהתמודד עמה כדי להבריא ולשרוד את מחלת החורף. כללי היגיינה מהווים חלק בלתי נפרד מתהליך המניעה – חשוב לשטוף את הידיים לפחות כ-20 שניות תחת מים זורמים ולהשתמש בסבון. במידה ואלה אינם זמינים לכך, תוכלו להשתמש בתכשיר לחיטוי על בסיס אלכוהול. אוורור החלל בבית בעונה הקרה הוא קריטי וכן הימנעות ממגע ושהייה במחיצת אדם חולה.
להרגלי חיים השפעה משמעותית על חיזוק המערכת החיסונית למניעת שפעת והתמודדות הגוף עם השפעת בין אם מדובר בפעילות גופנית סדירה ותפריט תזונתי עשיר. מומלץ להרבות בתבלינים שנחשבים אנטי דלקתיים כמו ג'ינג'ר או כורכום, פירות הדר העשירים בוויטמין C ויוגורטים פרו-ביוטיים המאזנים את מערכת העיכול. צמח הסמבוק השחור, מראה במחקרים רבים חלקם קליניים שפורסמו בספרות המדעית, יכולת גבוהה לחזק את הגוף, כיוון שהוא עשיר בנוגדי חמצון עוצמתיים בשם פוליפנולים (ציאנים ופרואנטוציאנים).
בעת שפעת חשוב לשמור על מנוחה מוחלטת על מנת לתת את האנרגיות הדרושות לגוף להתמודד עם המחלה בדרך הטובה ביותר, על אחת כמה וכמה בעת שפעת בהריון. הפעלת מכשיר אדים להקלה על שיעול וגודש באף יכולה מאוד לסייע בפתיחת דרכי הנשימה וכן שימוש בתרסיסי אף על בסיס מי מלח וכמובן את האנטיביוטיקה היהודית – לשתות מרק עוף טרי וחם.
היכנסו למידע נוסף אודות שפעת, תסמינים ודרכי התמודדות באתר פרמה גורי ולהורדת קופון למוצר סמבוכל שהוכח במחקר קליני אצל הסובלים משפעת.