
מהם הצעדים הראשונים לקריירה בהנדסת תעשייה וניהול?
הנדסת תעשייה וניהול היא תחום המחבר ומתאם בין כל הקשור בהצלחתו של הארגון. המהנדסים העוסקים בתחום למעשה אחראים על כך שכל המרכיבים יפעלו בהרמוניה מרגע הייצור שלהם ועד לשיווקם.
הם אלו שמנהלים את הפרויקטים החל מהתכנון ועד להפקה, באמצעות תכנון זמנים מפורט, פיקוח וחיבור בין כל הגורמים. כלומר, מהנדס תעשייה וניהול משכלל את איכות המוצרים על ידי התייעלות בזמן ובאופן האופטימלי ביותר ובהובלת צוות לשם השגת היעדים של הארגון.
כדי להפוך למהנדס תעשייה וניהול יש ללמוד לתואר ראשון במשך 4 שנים אשר תנאי הקבלה שלו הם תעודת בגרות ומעבר של הבחינה הפסיכומטרית. אך מעבר לכך, בדקו האם יש לכם כישורים ניהוליים, יכולות ארגוניות, שיתוף פעולה ויכולת להוביל צוות.
אלו הם ממדים אישיותיים שלא לכל אחד יש. בנוסף לזה אנשים עם אופי תחרותי, בעלי מוטיבציה להצלחה, משקיענים ויצירתיים יוכלו ללמוד בקלות הנדסת תעשייה וניהול ולהתקדם במהירות לתפקידים בכירים עם תום הלימודים.
מה כוללים הלימודים בתחום?
בלימודי התואר הראשון של הנדסת תעשייה וניהול הסטודנטים מתמחים בהנדסת ניהול ותפעול, הנדסת מערכות מידע, ניהול וייצור ונדרשים במהלך לימודיהם לבנות תהליכים יעילים תוך תכנון, הפעלה, חקר ושיפור. בעבודה המעשית הם מתעסקים עם מערכות הנדסיות ובתהליכי חקר מדעיים ומתמטיים. בסיום לימודיהם הם מקבלים תואר מהנדס מוסמך ונרשמים בפנקס המהנדסים.
את לימודי התואר ניתן ללמוד במכללות או אוניברסיטאות שמציעות היקף רחב של תכנית לימודים. בסיום הלימודים יפתחו דלתות לפיתוח קריירה בה ניתן לעסוק במגוון מקצועות
מתאים לכם לפתח קריירה שווה?
מהנדס תעשייה וניהול יכול לשמש כיועץ, מנהל או כמפקח בחברות גדולות העוסקות בתחומי התעשייה, הטכנולוגיה, ההייטק, הביטחון, השירותים, השיווק, השיווק דיגיטלי ועוד, הן במגזר הפרטי והן בציבורי. ניתן גם להשתלב כמנהל ייצור, מנהל פרויקטים, מהנדס ארגון או איכות, מהנדס תכנון מפעלים, מנהל משאבי אנוש, מנהל מערכות מידע, מנהל רכש או לוגיסטיקה, תמחירן, כלכלן תעשייה ובתפקידים רבים נוספים.
כמובן שבהתחלה המשכורת תהיה נמוכה מהמצופה (כ-15 אלף ₪ לחודש), אך ככל שהמהנדס ירכוש ניסיון ויתקדם בוותק ובמומחיות שלו, הוא יקודם ומשכורתו תעלה בהתאם. כמו כן, ככל שתהיה יותר התקדמות המהנדס יהפוך לבכיר יותר ויוכל לנהל אגפים או לזכות במשרת סמנכ"ל ואף מנכ"ל של החברה בה הוא התחיל את צעדיו הראשונים. מהנדסים שיבחרו להיות עצמאים כיועצים ארגוניים, כמפקחים או כמתכנני פרויקטים יוכלו להוביל את החברות וגם להרוויח יותר כיוון שיעבדו עם מספר חברות על פרויקטים שונים.