
מדידות לחץ הדם בבית חולים או במרפאה גורמות לחרדה ועליית לחץ הדם, אבל מתברר שלעתים מדידה ביתית תוך חשש מהתוצאות יוצרת לחץ וחרדה ואינה משקפת את לחץ הדם האמיתי של המטופל.
פרופ' דן אריאלי מאוניברסיטת דיוק בארה"ב ופרופ' עדי לייבה מבית החולים הציבורי אסותא אשדוד החלו באחרונה למדוד לחץ דם, בשלב זה במסגרת ניסוי קליני, בעזרת מכשיר ביתי חדש ופורץ דרך.
הנבדק לוקח את המכשיר לביתו, מתחבר דרך הטלפון החכם, בשעה שלחץ הדם נמדד בזרוע כמקובל. בתום המדידה הנבדק שומע מנגינה מרגיעה ולא רואה את המספרים שנמדדו. כך הנבדק רגוע, נינוח ואינו "מתמכר למספרים".
הרופאים החוקרים בבית החולים אסותא אשדוד רואים מרחוק את המספרים דרך מערכת ממוחשבת ומתכננים את השינויים בתרופות של החולה, מבלי שהוא מגיע לבית החולים ואינו חשוף למדדים המתקבלים.
המחקר ישווה בקרב 200 מטופלים את המספרים המתקבלים במכשיר החדש, למספרים המתקבלים במד לחץ דם ביתי רגיל ולניטור לחץ דם ממושך של 24 שעות.
אריאלי ולייבה מעריכים שהמכשיר החדש יידע לתת מדידות מדויקות ואמיתיות יותר, כל זאת בסביבה נינוחה ונעימה למטופל ובהתאם לכך יינתן טיפול איכותי מותאם אישית.
פרופ' עדי לייבה מסבירה כי "בדיקת לחץ דם היא מהנפוצות ומהוותיקות שבבדיקות הרפואיות. למדדים המתקבלים בה יש משמעות גדולה בכל הקשור לדרך הטיפול בה ינקטו מול המטופל. כבעל ניסיון רב בתחום, חזיתי מקרוב בהבדלי לחץ הדם בין מדידות במרפאה ומדידות בבית. אנחנו מנסים למצוא את המכשיר הטוב ביותר למדידות ביתיות, ולתת את הטיפול המיטבי".