
התאוריה הרווחה טוענת כי על מנת להקביל את גילו האמיתי של כלב לעומת חיי אדם, צריך להכפיל כל שנת חיים של הכלב בשבע שנים של אדם. אולם מחקר חדש שפורסם בכתב העת Cell Systems טוען כי מדובר בשיטה שגויה ולא נכונה.
המדענים העומדים מאחורי המחקר החדש טוענים כי כלבים ובני אדם אינם מזדקנים באותו הקצב.
חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו פיתחו נוסחה חדשה המתרכזת במעקב אחר שינויים מולקולריים בדנא של כלבי לברדור.
המחקר הראה כי כלבים מתבגרים בקצב הרבה יותר מהיר מאשר בני אדם בתחילת חייהם, ואז הם מאטים את קצב ההתבגרות לאחר שהגיעו לגיל בגרות של שבע שנים.
אחד מעורכי המחקר, טריי אידקר מבית הספר לרפואה באוניברסיטת קליפורניה, אמר כי "כאשר חושבים על זה, רואים כי מדובר בדבר הגיוני. אחרי הכל, כלב בן תשעה חודשים כבר יכול להוליד גורים, אז כבר אפשר להבין כי היחס של שנת חיים של כלב שווה לשבע שנות חיי אדם הוא לא מדד גיל מדויק".
על פי נתוני המחקר, כלב בן שנה מקביל בגילו לאדם בן 30, וכלב בן ארבע מקביל לאדם בן 52 שנים. קצב ההזדקנות של הכלבים מאט בצורה משמעותית לאחר שהכלבים מגיעים לגיל שבע.
כעת מתכוונים המדענים לבדוק את הנוסחא החדשה גם בסוגי כלבים אחרים מלבד לברדור, על מנת לוודא כי כל הכלבים אכן מתבגרים באופן שווה לעומת בני האדם. "אנו מקווים שתוצאות המחקר ייאפשרו לוטרינרים לקבל החלטות מושכלות יותר באבחון וטיפול בבעיות כלבים", אמר ד"ר איטקר.