
בעוד חלק גדול מהתעופה העולמית מושבתת וחברות תעופה רבות נלחמות על המשך קיומן, מחקר חדש שפורסם בכתב העת Jama Network Open מגלה כי יתכן והסיכון להידבק בנגיף במהלך טיסה הוא נמוך במיוחד, גם אם על המטוס שוהים חולי קורונה.
צוות חוקרים גרמניים בדק את נתוני טיסת בואינג 737 שיצאה מתל אביב לפרנקפורט בגרמניה בחודש מרץ האחרון, עוד לפני שהמגיפה התפרצה בעוצמה ברחבי העולם.
על המטוס, שעשה את דרכו לפרנקפורט במשך 4 שעות ו-40 דקות, היו 102 נוסעים, ביניהם 24 חברי קבוצה תיירים אחת שבמהלך ביקורם בישראל נפגשו עם מנהל בית מלון שאובחן מאוחר יותר כחולה בקורונה. אף אחד מחברי הקבוצה לא אובחן כחולה בקורונה ולא ננקטו אמצעי זהירות כגון חבישת מסיכות פנים.
צוות החוקרים הגרמניים ערכו בדיקה של קבוצת התיירים מיד עם נחיתתם בשדה התעופה בפרנקפורט, כולל בדיקה רפואית לגילוי זיהומים בגרון. לאחר מכן יצרו החוקרים קשר עם נוסעי הטיסה במשך 4 עד 5 שבועות לאחר הטיסה, על מנת לבדוק האם מישהו מהם גילה תסמיני קורונה וכן האם היו בקשר עם אדם נוסף שחלה בנגיף.
החוקרים גם הציעו בדיקה רפואית ללא תשלום לכל הנוסעים שישבו סביב מספר חולים שהתגלו כסימפטומטיים. מבין 24 חברי קבוצת התיירים, 7 נמצאו כחולים בקורונה מיד עם נחיתתם בפרנקפורט, כאשר 4 מהם גילו סימפטומים במהלך הטיסה. מתוך 78 הנוסעים הנותרים בטיסה, רק שני נוסעים נדבקו בנגיף למרות שעל המטוס שהו 7 חולי קורונה.
"ייתכן כי זרימת האוויר בתא הנוסעים מהתקרה לרצפה ומהחזית לאחור הייתה קשורה לשיעור הידבקות מופחת. ניתן לשער גם כי ייתכן שקצב ההדבקה היה קטן עוד יותר לו היו הנוסעים חובשים מסכות", כתבו החוקרים הגרמניים.