
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בישיבת הקבינט הערב (שני) כי אין בכוונתו להקל או להחמיר את הסגר בשלב זה. "לא מוכן לבחון על הקלות. רק עוד שבוע אפשר יהיה לדבר".
נתניהו ביקש לשלוח תנחומים למשפחתו של האדמו"ר מפיטסבורג, הרב מרדכי לייפר, שהובא היום למנוחות באשדוד אך מתח ביקורת על ההתקהלות, "זו הפרה חמורה של הכללים. זה יוצר שתי בעיות שראינו גם בהתקהלויות אחרות - גם מדגרה של קורונה וזה גם פורם את האחדות. זה דבר שהוא בלתי נסבל.
"שמחת בית השואבה לפנינו. הרבנים עצמם אמרו השנה - הימנעו מזה. אפשר בנקל להפוך את שמחת בית השואבה לטרגדיית בית השואבה. לכן, הכלל הפשוט - שומר נפשו ירחק. ונשמרתם לנפשותיכם מאוד. אני מבקש את שיתוף הפעולה של כולם במאמץ אחד בסוכות - לאחד את עם ישראל סביב הכללים הפשוטים הללו".
על הסגר הכללי אמר ראש הממשלה: "אנו חייבים לפעול על סמך נתונים. אמרתי אתמול שיש אופטימיות זהירה, אבל אני יותר זהיר מהנזהרים, אני חושב שלמדנו שכדאי לעבוד בצורה מאוד מדודה ומסודרת. אנחנו כרגע אוגרים את הנתונים הללו כל יממה. יהיו לנו נתונים רק לאחר סוף השבוע הבא, אחרי יום ראשון. שר הבריאות ביקש לאסוף את הנתונים עד ליום שני, אחרי שמחת תורה, כדי לקבל החלטה מושכלת. לכן, אני לא מתכוון להביא לא הקלות וגם לא החמרות לסגר עד ליום שני".
הפרויקטור פרופ' רוני גמזו קרא להגביר אכיפה על עסקים ולהדק את נושא האכיפה והקנסות. "אנחנו מציעים להכפיל את הקנס מ-5000 ל-10,000. באירועים מרובי משתתפים שהם אסורים, להגדיל את הקנס מ-5,000 ל-50,00 אנחנו רוצים לאכוף את החתונות. צריך קנס הרתעתי הרבה יותר גדול".
מוקדם יותר פורסם כי גורמי המקצוע במשרד הבריאות, יחד עם נציגי המל"ל גיבשו את אסטרטגיית היציאה של ישראל מהסגר הנוכחי.
על כל צעד פתיחה יוחלט בממשלה כשבועיים לפני יישומו ועל כל צעד החמרה יוחלט בתהליך מהיר יותר.
על פי התוכנית שהובאה בחדשות 12 בשלב הראשון ייפתחו עסקים שאין בהם קבלת קהל ולצידם גם מערכת החינוך במעונות היום ובגנים. נמל התעופה בן גוריון ייפתח לנסיעות עסקיות בלבד.
בשלב השני ייפתחו הלימודים גם בבתי הספר היסודיים עד כיתה ד' ויחודש המסחר במרבית הענפים (לא כולל המסעדנות) תחת 'התו הסגול'. המגזר הציבורי יעבוד במתכונת של 50% עבודה מרחוק.
בשלב השלישי ייפתחו גם עסקים בהם יש קבלת קהל במגזר הפרטי והציבורי. לצד זאת ייפתחו עסקי יופי, קליניקות פרטיות וכן מסעדות ובתי קפה יורשו להגיש בשטחים פתוחים.
בשלב הרביעי יוחזרו אימוני ומשחקי הספורט המקצועני יחד עם חדרי הכושר ובריכות השחייה. בשלב זה גם יופעלו בתי מלון וצימרים.
בשלב החמישי ייפתח נתב"ג גם לטיסות נופש ותהיה אפשרות לפתוח מסעדות ובתי קפה גם לישיבה בחללים סגורים. גם אירועי תרבות יופעלו בשלב זה בחללים סגורים.
בשלב השישי יחזרו תלמידי כיתות ד' עד ח' לבתי הספר, ייתכן שבמתווה קפסולות.
בשלב השביעי והאחרון, שייתכן שייקח חודשים על פי התוכנית, יחזרו גם תלמידי ט' עד י"ב לספסל הלימודים.
מוקדם יותר קבע צוות מומחי האוניברסיטה העברית המייעץ לקבינט הקורונה שלמרות הירידה הקלה במספר הנדבקים והחולים הקשים בימים האחרונים, השגת היעד שקבעה הממשלה כדי לשחרר את הסגר, רחוקה מאוד.
הצוות, פרופ' ינון אשכנזי, פרופ' דורון גזית, פרופ' נדב כץ, פרופ' רונית קלדרון-מרגלית ופרופ' רן ניר-פז, גורס כי יידרש זמן רב מאוד עד שתשתקף ירידה משמעותית בנתוני התחלואה.
עוד מעריכים המומחים כי הציבור יתקשה לעמוד בתקנות הנוכחיות של הסגר לאורך זמן ולכן כדאי לקבוע רמת פעילות מתאימה למשק ולמערכת החינוך, אולי תוך שימוש בקפסולות, כדי לאפשר חזרה לשגרה מסויימת.
לצד זאת, נרשמה מצד המומחים התנגדות לפתיחת הישיבות במגזר החרדי בתחילת חודש חשוון, משום שלדעתם ההתפרצות האחרונה החלה בפתיחת השנה בישיבות.
בצוות ממליצים לפי שעה שלא לחשוב על פתיחת מסגרות של ילדים בני יותר מעשר, שלא לפתוח את ענף האירועים ולמנוע התקהלויות באופן כללי.
במישור הכלכלי ממליצים המומחים לפתוח את המשק לאירוח, מלונאות ובילויים ולכל פעילות עסקית שאינה כוללת קבלת קהל. עם זאת, גם לשם כך לדעתם, יש להשתמש במודל הרמזור.