
נתונים חדשים על הידבקות תינוקות בקורונה. רופאים בצרפת בחנו 176 מקרים של הידבקות בקורונה בקרב תינוקות, על מנת להבין כיצד ומתי הם נדבקים בנגיף.
התינוקות שנבדקו במסגרת המחקר נמצאו חיוביים לקורונה לפחות פעם אחת או שבגופם נמצאו נוגדנים לנגיף.
הרופאים ביקשו להבין על ידי המחקר מהם הסיכונים הפוטנציאליים שעומדים בפני תינוקות במידה ובדיקות שנערכו להם מיד לאחר הלידה יגלו כי הם נושאים את הנגיף.
המחקר גילה כי מרבית התינוקות, כ-70 אחוזים, נדבקו בבית החולים בו האם היולדת, הצוות הרפואי, חולים אחרים, בני משפחה ומבקרים היוו סיכון אפשרי להידבקות בקורונה. בשאר המקרים, 30 אחוזים, הנגיף הועבר ישירות מהאם לפני הלידה או במהלכה.
דניאלה דה לוקה, המנהל הרפואי של רפואת ילדים וטיפול קריטי בילודים בבית החולים אנטואן בקלר בפריז, אמר כי למרות שמדובר במקרים נדירים של הידבקות תינוקות בנגיף הקורונה, חשוב שהרופאים יהיו מודעים לכך שילודים יכולים להיוולד עם הנגיף או להידבק בו בזמן שהם בבית החולים. "בתחילת המגיפה היו שטענו כי הדבר הזה לעולם לא ייגע בתינוקות. זה נדיר, אבל זה קיים", אמר דה לוקה.
המחקר מחדש, שפורסם בכתב העת Nature Communications, מצא כי מחצית מהתינוקות שנשאו נגיף הקורונה לא פיתחו תסמינים כלל. מבין אלה שפיתחו תסמינים, 64 אחוזים סבלו מסריקות ריאה לא תקינות, 52 אחוזים סבלו מבעיות נשימה, 44 אחוזים סבלו מחום גבוה, 36 אחוזים סבלו מקשיים בהאכלה, שלשולים והקאות. 18 אחוזים מהתינוקות שחלו בקורונה פיתחו תסמינים נוירולוגיים שנעים בין עצבנות ועייפות יתר ועד בעיות עם שרירים שהפכו את הגפיים לקשות או נוקשות מדי.