
האם בקרוב נראה זנים נוספים של וירוס הקורונה מופצים מבעלי חיים לבני אדם?
הוירולוגית הסינית הבכירה ד"ר שי ז'נגלי ממכון ווהאן לוירולוגיה, מזהירה כי עטלפים הנפוצים בעיקר באזור דרום ודרום-מערב סין נושאים בגופם זנים נוספים של וירוס הקורונה ועלולים להעביר אותם בקרוב לבני אדם, מה שעלול לגרור להתפרצות מגיפה נוספת.
ז'נגלי דיברה בכנס שאורגן על ידי האקדמיות הצרפתיות לרפואה ווטרינריה, וטענה כי העטלפים הנושאים את הזנים הנוספים של הקורונה אינם נמצאים רק בסין אלא "יש לחפש אותם גם בארצות דרום אסיה".
היא טענה כי ההנחה היא שנגיף הקורונה עבר מעטלפים לבעלי חיים אחרים, ומשם עבר לבני אדם. "הנגיף יכול היה להיות בגופו של בעל חיים או בן אדם במשך זמן רב מאוד לפני שהתגלה", טענה ז'נגלי.
היא התייחסה להשערות כי הנגיף הופץ אל בני האדם דרך בעל החיים פנגולין, וטענה כי אם אכן מדובר בהשערה נכונה "הנגיף לא עבר מהעטלפים לפנגולין בסין עצמה, מאחר וכל הפנגולינים מוברחים לתוך סין ממדינות אחרות באסיה, כמו הודו".
מדענים ברחבי העולם חוקרים בחודשים האחרונים את הדרך בה הועבר הנגיף מבעלי חיים לבני אדם, בנסיון למנוע את המעבר האפשרי הבא והתפרצות של מגיפה נוספת בעתיד. הוירולוגית הסינית גם הזהירה כי סוגים נוספים של נגיף הקורונה, כמו זה שהוביל להתפרצות מגיפת המרס בשנת 2012, נמצאים בגופם של בעלי חיים באירופה ואפריקה ועלולים גם הם לעבור לגופם של בני אדם ולגרור מגיפה נוספת.
"אנו סבורים כי לווירוסים אלה יש סיכון גבוה להעברת מינים לבני אדם", אמרה ז'נגלי, שדחקה בארגוני הבריאות העולמיים והמקומיים לפעול בנחישות למנוע התפרצות של מגיפות נוספות.