מה צריך לדעת על רוויט
מה צריך לדעת על רוויטצילום: FREEPIK

למי התוכנה מתאימה?

תוכנת רוויט (Revit) של חברת Autodesk מיועדת לאדריכלים, למהנדסים, למעצבים וליועצים, אך משתמש בה בעצם כל מי שרוצה לתכנן ולבנות מודל מהפרטים הכי גדולים ועד לרזולוציות הקטנות ביותר. אם אתם נמנים על אחת מהאוכלוסיות האלה ועדיין לא השתמשתם בתוכנת שרטוט, יכול מאוד להיות שרוויט היא התוכנה בשבילכם.

אתם בתחום ומכירים תוכנות אחרות? כדאי מאוד שתכירו גם את רוויט, שהפכה למובילה בזכות היתרונות הרבים שהיא מציעה. לא בטוחים שזו התוכנה שמתאימה לכם? חברת Autodesk מציעה הורדת ניסיון חינמית למשך 30 יום, כך שאין צורך לשלם עליה ואז להתחרט, אלא אפשר לקבל טעימה ראשונית.

במה התוכנה עוזרת לי?

החל משנות ה-80 השרטוט והתכנון עברו למחשבים וב-2021 אפשר לתכנן בעזרת רוויט מודלים מדהימים בתלת מימד שנותנים תחושה של הדבר האמיתי. התוכנה משתמשת בטכנולוגיית BIM (ראשי תיבות של Building Information Modelling ובתרגום חופשי - מידול מידע מבני) המייעלת את התכנון ואת הביצוע שלכם.

אם יש לכם רעיון כלשהו בראש, התוכנה עוזרת להפוך אותו הלכה למעשה ממחשבה לדבר האמיתי. כל פרויקט מתחיל בשלב התכנון וברוויט אתם עוברים את כל השלבים עד שהתוצאה משביעת רצון. אתם יכולים להזין לתוכנה תוכניות, חזיתות, חתכים, פרטי בנייה, חישובי כמויות וחישובי שטחים באופן אוטומטי עד קבלת המוצר המוגמר.

ואם אני רגיל לאוטוקאד?

גם אם אתם עובדים עם תוכנת אוטוקאד, נסו להיות עם ראש פתוח ולבדוק את היתרונות של רוויט. יכול להיות שבסופו של דבר תשנו את דעתכם ורוויט תהיה מתאימה הרבה יותר לצרכים שלכם לעומת אוטוקאד. מלבד שיטת ה-BIM שהוזכרה, ברוויט עובדים עם רכיבים פרמטריים ואפשר להוסיף בקלות אלמנטים כמו קירות, דלתות וחלונות. בנוסף, אתם יכולים להפיק הדמיות בענן וגם לייבא ולייצא בקלות מפורמטים שונים. ניתן לעבוד על אותו פרויקט עם שתי התוכנות במקביל, אך בדרך כלל תעדיפו לעבוד עליו עם תוכנה אחת כדי לא להתפזר יותר מדי.

איך מתמקצעים בתוכנה?

כמו בכל תוכנה, נדרשים מיומנות וניסיון כדי להתמקצע על רוויט. כדאי מאוד לעבוד עם הגרסה העדכנית ביותר כדי ליהנות מכל הפיצ'רים והחידושים של 2021. קיימת אפשרות לנסות בעצמכם בעזרת מדריכים וסרטונים ברשת, אך מומלץ לקחת קורס רוויט כדי לעבור הדרכה מקצועית ומלאה שלאחריה תשלטו בכל אספקט ואספקט של התוכנה.

הנושאים המרכזיים שחשוב לעבור עליהם הם בין היתר: בנייה של קיר אישי, פונקציות בתכנון קירות, הגדרות מפלסים של קירות, יצירת רצפה משופעת, הוספה של מרזבים, הכנסת אלמנטים שונים כמו גופי תאורה, הסתרת אלמנטים במבנה, הכנסת דלתות, הכנסת חלונות, יצירה של מדרגות בטון, מעקות במדרגות, מאחז יד בקיר, יצירת רמפות, יצירה ועריכה של קיר מסך, יצירת משטח טופוגרפי תלת מימדי, עבודה עם תגים, יישום קרמיקה, עבודה עם סימבולים, הגדרת שטח לחדר, חישוב שטחים, טעינה של גיליונות ועריכה, הכנסת לוגו לגיליון, הגדרות הדפסה, ייצוא גיליונות לקובץ PDF, מיקום מצלמות, שמירת המבט כתמונה ועוד.

ואם רוצים לעבוד עליה במקביל?

אין שום בעיה. במקרה שאתם חלק מצוות שעובד על אותו פרויקט ביחד, לא כל אחד צריך לעבוד לחוד על החלק שלו ואז לשלב. כל אחד יכול לשתף את העבודה שלו, לשמור אותה ואז אפשר לראות את ההתקדמות המשותפת של כל הצוות. המצב הזה אידיאלי לפרויקטים הדורשים יותר מאדם אחד כדי לעבוד עליו. במקום להסתרבל עם התיאום ולבזבז זמן רב בסנכרון המידע בין העובדים, פותחים קובץ אחד ועליו עובדים כולם בתיאום כאשר ניתן לראות מה כל אחד ביצע. הדבר דומה לעריכה משותפת על תוכנת וורד (או מקבילותיה) בה ניתן לעקוב אחרי שינויים ולהעיר הערות אחד לשני תוך שיתוף פעולה.

איפה אפשר ללמוד את הקורס?

כפי שהוזכר, ברחבי האינטרנט קיימים מדריכים רבים חינמיים ובתשלום שבעזרתם ניתן ללמוד את התוכנה. היכנסו ליוטיוב, כתבו revit וייפתח בפניכם עולם שלם של אנשים שמסבירים מה שצריך לדעת, אולם לא באופן מלא. חיפוש של המילה בגוגל יפתח בפניכם אפשרויות לאתרים שונים של למידה בתשלום.

בדקו מה מתאים לכם לפני שאתם משלמים ללמידה מרחוק, הדבר אינו מתאים לכולם. באתר ארכיטקטוב תוכלו למצוא מידע רב על התוכנה וכן להירשם לקורס בן 12 מפגשים שיעשיר את הידע שלכם. זכרו שלעיתים קרובות כדאי להשקיע כסף בקורס מלא ומפורט שיחסוך לכם זמן רב בעתיד ויעזור לכם להרשים בוסים או לקוחות בעזרת התוכנה.