אילוסטרציה
אילוסטרציהצילום: iStock

על פי מחקר של ארגון הבריאות העולמי, חייהם של 125 אלף תינוקות היו נחסכים מדי שנה במידה והם לא היו מופרדים מאימם מיד לאחר הלידה עקב חשש מנגיף הקורונה.

על פי המחקר, שפורסם בכתב העת הרפואי Lancet, ישנה חשיבות עצומה ל"שיטת הקנגורו" המבטיחה מגע פיזי בין התינוק לאימו מיד לאחר הלידה, בעיקר בקרב פגים ותינוקות שנולדו במשקל נמוך מדי.

המחקר של ארגון הבריאות העולמי הגיע לאחר שבמדינות רבות, בעיקר במדינות עניות שם נרשמים אחוזים גבוהים של לידות מוקדמות או במשקל נמוך מדי, מפרידים צוותי הרפואה את התינוקות מאימם מיד לאחר הלידה במידה וישנו חשש כי האם חולה בקורונה ועלולה להעביר את הנגיף לתינוק.

לטענת עורכי המחקר, ניתן להציל את חייהם של עד 125 אלף תינוקות ברחבי העולם מדי שנה במידה ו"שיטת הקנגורו" תימשך והתינוק יוצמד לעורה של אימו מיד לאחר הלידה והיא תמשיך להניקו.

הם טענו גם כי "טיפול בשיטת הקנגורו מפחית את מקרי המוות של תינוקות בשיעור של 40 אחוזים, היפותרמיה עד 70 אחוזים, וזיהומים חמורים בשיעור של 65 אחוזים".

"פגיעות בשירותי הבריאות החיוניים במהלך מגיפת הקורונה פגעו קשות באיכות הטיפול הניתנת לכמה מהתינוקות הפגיעים ביותר, וזה כולל את זכותם למגע מציל חיים שהם זקוקים לו עם הוריהם. עשרות שנים של התקדמות בהפחתת מקרי מוות בילדים יסוכנו אלא אם כן נפעל כעת להגנה ולשיפור שירותי הטיפול האיכותיים לאמהות ותינוקות, ונרחיב את ההתערבויות מצילות החיים כמו טיפול ביטת הקנגורו", אמר ד"ר אנשו בנרז'י, מנהל מחלקת האם, בריאות יילודים, ילדים בגיל ההתבגרות והזדקנות בארגון הבריאות העולמי.

בעקבות המחקר, ממליץ הארגון לאימהות להמשיך ולחלוק את אותו החדר עם התינוק מיד לאחר הלידה ולהיות מסוגלות להניק ולתרגל מגע עור לעור, גם כאשר יש חשד או אישור להידבקות בקורונה.