מסיכום שלושת החודשים הראשונים של שנת 2021 עולה כי בישראל, המשתמש הכי משפיע בטוויטר הוא העיתונאי ינון מגל עם 148K עוקבים ו-1,134,107 נקודות "השפעה". על כל ציוץ מקבל מגל בממוצע 900 לייקים.
מדו"ח שחיבר ליאור מלנבוים על בסיס ניתוח נתוני Big Data של משתמשי הטוויטר עולה כי ראש הממשלה בנימין נתניהו הוא המשתמש השני הכי משפיע ברשת החברתית טוויטר, עם 2M עוקבים ו-1,130,816 נקודות "השפעה". עבור כל ציוץ מקבל ראש הממשלה 2,005 לייקים בממוצע.
במקום השלישי נמצא העיתונאי חיים לוינסון שפרש באחרונה מתפקידו ככתב הפוליטי של עיתון 'הארץ', עם 131K עוקבים, ו-603,397 נקודות "השפעה". 459 לייקים בממוצע ניתנים ללוינסון עבור כל ציוץ.
המערכת של חברת Malenboim ניתחה בכל שבוע את כמות הלייקים, התגובות, ושאר הפעילות שיוצרים המשתמשים בישראל לכלל הציוצים של המשתמשים המובילים, ובהתאם חישבה את כמות ה"השפעה" שלהם. כמות פעילות גבוהה שנמדדה אצל משתמש עם פחות עוקבים זיכתה אותו במספר נקודות השפעה גבוה יותר.
עו"ד כינרת בראשי מחזיקה ב-28K עוקבים, 399,641 נקודות "השפעה" ו-583 לייקים לציוץ בממוצע. הפרשן הפוליטי עמית סגל נמצא במקום החמישי ברשימת המשפיעים בטוויטר, עם 554K עוקבים, 388,700 נקודות "השפעה", ו-1,767 לייקים לציוץ בממוצע.
בחמש המקומות הבאים בעשירייה הראשונה, לפי הסדר, מחזיקים עקיבא נוביק, יבגני זרובינסקי, שמעון ריקלין, ישראל פריי וח"כ יאיר לפיד.
במקומות הבאים נמצאים יותם זימרי, ח"כ בצלאל סמוטריץ', בן כספית, אלי ציפורי, רשף שי, נדב איל, יעקב ברדוגו, ערן צ'רפק, אור-לי ברלב, ואורי משגב.
הצייצנים עם הכי פחות ציוצים שנכנסו ל-20 המקומות הראשונים הם עמית סגל עם 220 ציוצים ברבעון הראשון של שנת 2021, ורשף שי עם 236 ציוצים באותה תקופה.
מתוך 50 המשפיעים, מי שצייץ הכי הרבה וקיבל את ממוצע הלייקים הנמוך ביותר הוא איתי לשם, שצייץ בתקופה האמורה 2,124 ציוצים וקיבל בממוצע 99 לייקים לציוץ.
13 משתמשים דתיים נכנסו לרשימת 50 המשפיעים בטוויטר, כשהראשון הוא עמית סגל, אחריו עקיבא נוביק, שמעון ריקלין, ישראל פריי, בצלאל סמוטריץ', שמחה רוטמן, אראל סג"ל, יהודה שלזינגר, יאיר שרקי, אבישי בן חיים, שלמה פילבר, אריאל שנבל ונפתלי בנט.
הפוליטיאים המפלגים ביותר
עוד נתון שעולה מהדו"ח הוא מי הם ראשי המפלגות המפלגים ביותר. ציוצים מפלגים הם ציוצים שתוקפים את המחנה השני ומכנים אוכלוסיות בכינויי גנאי. ציוצים עם ביקורת או מסר פוליטי לא הוחשבו "מפלגים", אלא אם הם הופנו נגד אוכלוסיה מסוימת, מעצם היותה כזאת.
יו"ר המפלגה המפלג ביותר, ובפער, הוא יו"ר 'ישראל ביתנו' ח"כ אביגדור ליברמן. הוא הספיק בשלושה חודשים לצייץ 55 ציוצים מפלגים - כ-64% מתוך כלל ההודעות המפלגות של הפוליטיקאים.
במקום השני והמפוקפק נמצא יו"ר 'יש עתיד' ח"כ יאיר לפיד, שהוציא תחת ידו 12 ציוצים מפלגים. במקום השלישי נמצא יו"ר 'מרצ' ח"כ ניצן הורוביץ שצייץ 7 ציוצים מפלגים.
במקום הרביעי נמצא יו"ר 'תקווה חדשה' ח"כ גדעון סער, ואחריו יו"ר 'כחול לבן' שר הביטחון בני גנץ, יו"ר 'הרשימה המשותפת' ח"כ איימן עודה, יו"ר 'העבודה' ח"כ מרב מיכאלי, יו"ר 'ש"ס' השר אריה דרעי, יו"ר 'הציונות הדתית' ח"כ בצלאל סמוטריץ', יו"ר 'ימינה' ח"כ נפתלי בנט וראש המפלגה הכי פחות מפלג הוא ראש הממשלה בנימין נתניהו.
מבחינת הנושאים עליהם צייצו המפלגים: 76 ציוצים מפלגים הופנו נגד החרדים, 4 נגד הימין, 3 נגד כוחות הביטחון 2 נגד השמאל ו-0 נגד האוכלוסייה הערבית.