חברת הכנסת מ'כחול לבן' רות לנדה-וסרמן מגלה את סדר היום הלחוץ והאינטנסיבי של חברי הכנסת בקואליציה הנוכחית.
"אחד הדברים שמאוד קרובים לליבי הוא הטיפול בחברה הערבית", היא מספרת ומציינת את פעילותה מזה 15 שנה לשילוב החברה העברית במדינה מתוך אהבה למדינה. "אחד הדברים הכי כואבים זה האלימות והפשיעה שגואות בצורה בלתי מתקבלת על הדעת", היא אומרת.
"שבועיים לפני המערכה האחרונה כתבתי שזה רק עניין של זמן עד שהנושא יזלוג לכל המדינה וזה מה שקרה", אומרת חברת הכנסת לנדה-וסרמן ומוסיפה כי "מה שקרה הוא שעבריינים שלטו ברחוב הערבי והדבר הזה זלג יצא מכלל שליטה וזלג לרשויות המקומיות היהודיות".
על תפקודן של המפלגות הערביות בסוגיה זו ממעטת ח"כ לנדה-וסרמן להכביר מילים, אך מוסיפה ומזכירה כי חבר הכנסת מנסור עבאס עומד בראש הועדה לטיפול במגזר הערבי בעוד חברי כנסת ערבים אחרים מחרימים את הועדה הזו.
לדבריה, הנושא אמור וצריך להיות חשוב "לכל אזרח במדינת ישראל שאוהב את המדינה הזו ורוצה שהיא תשגשג". שילובם של 20 אחוז מהאוכלוסייה בתעסוקה מתוך צמיחה תמגר תופעות שליליות, היא משוכנעת.
עוד מספרת חברת הכנסת על תקופת כהונתה כסגנית השגריר בקהיר תוך שהיא מציינת בצער את הקור המאפיין את השלום בין המדינות. "אני משוועת ליום בו יהיה שלום חם בין העמים", היא אומרת ומציינת כי מנגד דווקא המדינות שחתמו על הסכמי השלום במסגרת הסכמי אברהם מקיימות שלום חם יותר שחשוב לה לחזק אותו יותר.
באשר לאורך ימיה של הקואליציה מאמינה לנדה-וסרמן כי יש בקואליציה חוסן הנובע מהרצון האמתי לייצר מצב טוב ובריא שיחיה וירפא את החברה הישראלית, כלשונה.