רכב
רכבצילום: unsplash

אז קיבלתם החלטה שהגיע הזמן לקנות רכב – כאשר, הצורך הזה יכול לעלות בשל העובדה שאין ברשותכם עדיין רכב או בשל הרצון להשתדרג לרכב טוב וחדש יותר מהרכב אותו אתם מחזיקים ברשותכם כעת – והסיבות הן עוד רבות.

אם התקציב אותו אתם מקצים עבור אותה המטרה אינו גבוה במיוחד, מאוד יכול להיות שתמקדו את החיפוש שלכם ברכישת רכב מיד שניה – כאשר למעשה, בהליך זה, תמצאו את עצמכם פונים לאנשים פרטיים אשר מבקשים למכור את הרכב שלהם או לסוכנויות רכבים אשר מציעים בין היתר גם את האפשרות לרכישת רכבים מיד שניה.

עכשיו, אם זאת הפעם הראשונה בה אתם מתכננים לבצע רכישה שכזאת, מאוד יכול להיות שתמצאו את עצמכם קצת מבולבלים או לא בטוחים באלו פעולות אתם בדיוק צריכים לנקוט – בכל זאת, יש לערוך לרכב בדיקה, לבצע בדיקות שונות ובמידה ותחליטו לקנות, יש לדאוג להעברת הבעלות.

אז בכדי להקל עליכם בתהליך, להלן מדריך אשר יעשה לכם קצת סדר:

מה חשוב לבדוק?

עוד לפני שאתם מגיעים לראות את הרכב, כדאי לבדוק כמה בעלויות הרכב עבר ומה מספר הקילומטרים אותו הרכב עבר (קילומטראז') בשלב הבא, כשאתם מגיעים לראות את הרכב חשוב שתבדקו בעיון את ספר הטיפולים של אותו הרכב, תוך דגש על פרטים כמו: מתי בוצע הטיפול האחרון ברכב, מתי הוחלפו חלקים כמו: בלמים, רצועת טיימינג ומצמד.

במידה ובעל הרכב מסרב למסור לכם את ספר הטיפולים, דבר זה אמור להעלות נורה אדומה, מכיוון שספר הטיפולים יכול להעיד במידה רבה על מצב הרכב.

כמובן, שחשוב לבדוק מהו המחיר המבוקש ולבדוק שאכן מדובר במחיר אשר נשמע הוגן – בהתבסס על שאר המידע שתקבלו לגבי מצב הרכב.

לראות את הרכב באור יום

כשאתם קובעים להגיע ולראות את הרכב, חשוב שתוודאו שהפגישה תתקיים באור יום – מה שיאפשר לכם לראות בצורה טובה את מצב השלדה ואם קיימות פגיעות או מכות.

חשוב לבקש ולראות את רישיון הרכב (יאפשר לכם לקבל הוכחה לגבי מספר הבעלויות) – מומלץ להצליב את הנתונים ברישיון עם נתוניו של המוכר ואף לבקש ממנו תעודת זהות, על מנת לוודא שהוא הבעלים החוקיים של אותו הרכב.

בדיקת הרכב במוסך

אם החלטתם שאתם מעוניינים לרכוש את הרכב, חשוב לבצע בדיקה של הרכב במוסך – כאשר, כדאי שאתם (הרוכשים), תהיו אלו אשר בוחרים את המוסך ולא בעל הרכב.

במוסך חשוב לבדוק מתי הוחלפו חלקים חשובים, מתי בוצעו הטיפולים האחרונים וכמובן, את החלקים החשובים – ובראשם הצמיגים, המנוע, צבע ופח ורדיאטור. רק אם בסופו של תהליך תגיעו למסקנה שמצבו של הרכב הוא טוב והמחיר הנדרש בעבורו הוא אכן הוגן, תוכלו לבצע את הרכישה בצורה יחסית רגועה ושקטה.

עסקת טרייד אין

אם קראתם את המדריך ואת השלבים אותם אתם צריכים לעבור בדרך לרכישת רכב מיד שניה, מאוד יכול להיות שכרגע אתם מבקשים לעשות כל שביכולתכם בכדי לחסוך מעצמכם את הבירוקרטיות ואת התהליכים הנדרשים.

ובכן, חשוב שתדעו שיש גם אלטרנטיבה, אשר באה לידי ביטוי בעסקאות טרייד אין. הליך זה מיועד עבור מי שמבקש לשדרג את הרכב הישן אשר ברשותו ברכב חדש או חדש/ טוב יותר מהרכב הנוכחי.

בעסקאות טרייד אין בעל הרכב הישן אמור להגיע לחברה, לקבל הצעה עבור הרכב הישן והצעת מחיר לרכב החדש (או החדש יותר) – כאשר, אם ההצעות אכן נראות לו, כל מה שהוא יצטרך לעשות זה למסור את הרכב הישן ולשלם את ההפרשים.

כמובן, שלפני שמתפתים לאותה עסקת טרייד אין, חשוב לבחון את התנאים ולוודא שהם אכן משתלמים.