נציג משרד הפנים החליט לאחר קיומו של הליך שימוע, לגרש מהארץ פעילת ארגון השמאל הפרו ערבי הסולידריות הבינלאומי (ISM). היא נעצרה ביום ו' במשרדי האירגון בבית סאחור שליד בית לחם.

ביום ו' ערך צה"ל פשיטה על משרדי האירגון, החרים מחשבים, קבצים ומסמכים ועצר שלוש מהפעילות.

נעצרו כריסטין רזובסקי, משיקאגו, ארה"ב, שתגורש, מירנדה סיסונס נתינה אוסטרלית פעילה בארגון "יומן רייטס ווץ'" וכן פידה ע'אריב ערביה מהרש"פ ומזכירת ISM.

הערב עצר צה"ל שתי פעילות פרו ערביות בטול-כארם. הן הועברו למשטרת אריאל ותוגש המלצה לגרשן מהארץ.

מצה"ל נמסר כי השתיים הפריעו לפעילות צה"ל ובין היתר חשפו מיקום של כוחות צה"ל וגם הגנו על משליכי בקבוקי תבערה.

ביום ו' נמסר מצה"ל כי יוגבר הפיקוח על נתינים זרים ברש"פ לאחר ששני מחבלים בעלי נתינות בריטית ביצעו פיגוע התאבדות במועדון ברחוב הרברט סמואל בתל אביב. השניים נכנסו לישראל מרצועת עזה, שם לקחו חלק בהתכנסות של ISM.

מנהל המחלקה המשפטית של "יומן רייטס ווץ'", רורי מונגובן, איים בפנייה לערכאות כדי למנוע את גירושן של הפעילות. "הפיקוח של 'יומן רייטס' צריך היה להוות חלק בלתי נפרד מ'מפת הדרכים' לשלום", טען מונגובן, והוסיף כי "המעצר הזה מעביר סמל שגוי לחלוטין, ביחוד לקראת ביקורו של שר החוץ של ארה"ב קולין פאוול" באזור.

בסוף השבוע חתם אלוף פיקוד הדרום על צו הקובע כי מעתה ואילך יהיה על נתינים זרים המגיעים ארצה לקבל היתר מצה"ל לפני שהם נכנסים לשטחי הרשות ברצועת עזה.

בצה"ל החליטו גם לבצע בדיקה מדוקדקת יותר לפעילים בעלי אזרחות זרה הבאים לישראל כדוגמת פעילי הארגון ISM המציעים לערביי הרש"פ לשמש עבורם כ"מגינים אנושיים" תוך עימות עם חיילי צה"ל.

בהתאם לדרישות הפיקוח החדשות יידרשו עיתונאים, עובדי סיוע ופעילי ארגונים פרו ערביים שונים המבקשים להכנס לשטחי הרש"פ לחתום על מסמך בו הם פוטרים את צה"ל מאחריות לשלומם ולבטחונם בעת שהותם ברשות.

עיתונאים זרים כבר הביעו חששם כי ישראל החליטה לפעול באופן בו פעלו כוחות הקואליציה ביחסם אל התקשורת בעת המלחמה בעירק.

שר החוץ של בריטניה, שהיתה שותפתה של ארה"ב בכוחות הקואליציה במלחמה בעירק, וששני המחבלים שביצעו את הפיגוע בתל אביב היו בעלי אזרחות בריטית, אמר כי ההגבלות החדשות שהטילה ישראל על זרים המגיעים לרשות "בלתי מתקבלות".

הוא אמר כי בדעתו לדון בסוגיה זו עם ממשלת ישראל.

דוברת צה"ל פרסמה הודעה ובה נאמר כי המדיניות החדשה אינה מכוונת להגביל את תנועתם של דיפלומטים, עובדי סיוע ועיתונאים.

יצויין כי ארגון סולידריות הבינלאומי היה הארגון שבשורותיו פעלה רחל קורי שנדרסה בתאונה ברצועת עזה. סביב מותה בתאונת דריסה נרקמה עלילה בה נטען כי נהג הדחפור דרס אותה במכוון.

הארגון אף טען כי בידיו צילומים המתעדים את רגע הדריסה. התמונות הופצו על ידי סוכנות רויטרס ולאחר בדיקה התברר כי תמונתה של קורי שהופצה כאמור על ידי סוכנות רויטרס לא צולמה בסמוך לתאונה וכי בשעה שאירעה התאונה לא היו כלל צלמים באזור.

למותה של קורי התייחס גם דני פרגר מגיש תכניות רדיו בלוס אנג'לס וכותב בקומנטרי ובוול סטריט ג'ורנל. במאמרו "מי רצח את רייצ'ל קורי", שהתפרסם ב TOWNHALL.COM, כתב פרגר כי קורי לא תוזכר בספרי ההסטוריה אפילו לא כהערת שוליים מייצגת שכבה גדולה של אמריקנים השרויים בבלבול מוסרי.

עוד כתב כי קורי תוארה בידי התקשורת כ"לוחמת קודש" ובמקומון העיירה אולימפיה, עיירת הולדתה פורסמה סדרת תמונות שבה נראית קורי כנערה אמריקנית מתוקה.

אך מתמונה אחרת שפורסמה באתר USA today , התברר כי קורי גם צולמה כשהיא צורחת סיסמאות אנטי אמריקניות, ושורפת את דגל מולדתה ארה"ב בעזה.

קורי כותב פרגר בחרה לפעול למען חברה המצמיחה את הרוצחים האכזריים ביותר בעולם. קורי מסרה את נפשה למען חברה שמחנכת את ילדיה לצאת לפיגועי התאבדות כדי לרצוח ילדים בכוונה תחילה.

בכך שהיא שורפת את דגל מולדתה קורי מצטרפת אל אויביה של ארה"ב.

פרגר הוסיף כי ראוי לנסות לקלף מעל "פעילי השלום" את מסך הזיוף. פעילים אלה, הוא כותב, פועלים בדרך כלל דווקא נגד מדינות שוחרות שלום, משום שהם פוחדים להילחם ברשע האמיתי, פן יפגע בהם.

במותה נוצלה קורי למטרות התעמולה הערביות, ובכך הפכה לקורבן כפול של טרור זה, כתב פרגר.