
אלפי כיפות וצריחים של מסגדים מוסרים בתקופה האחרונה בהוראת השלטונות בסין, כחלק מהמאבק נגד "השפעה דתית זרה" הגורמת לדעת השלטונות בבייג'ינג נזק לתרבות הסינית.
המבצע להסרת הכיפות והצריחים הבולטים של המסגדים המוסלמים החל בעיר שינינג שבצפון מערב סין, שם מהווים המוסלמים 16 אחוזים מהאוכלוסיה והאזור מאופיין במספר גדול של מסגדים.
על פי העדויות, החליטו השלטונות הסיניים להסיר את הכיפות והצריחים מאלפי מסגדים ברחבי המדינה מאחר ולדעתם הכיפות והצריחים מהווים עדות להשפעה דתית זרה וההחלטה להסיר את סימני האדריכלות האסלאמית באופן היא כחלק מהמאמצים להפוך קבוצות וארגונים מוסלמים היסטוריים ל"סיניים יותר" ולקרב אותם אל התרבות המקומית.
בסין מתגוררי מעל 1,300 שנים חברי המיעוט המוסלמי "הוי" המונים 10 מיליון בני אדם, פחות מאחוז אחד מאוכלוסיית המדינה.
לאורך ההיסטוריה הם התקרבו מאוד לתרבות הסינית ולמעשה הפכו לחלק בלתי נפרד ממנה, ולכן החליטו הרשויות בסין להסיר את צריחי וכיפות המסגדים מאחר ולטענתם אין צורך יותר בהפרדה והצגת הסמלים המוסלמים המסורתיים בסין.
הקהילה המוסלמית היא אחת מתוך 55 קהילות מיעוטים המוכרות באופן רשמי בסין, והם אינם נרדפים כמו קהילות מיעוטים אחרות ובהן האויגורים. אחת הדוגמאות הבולטות ביותר בניסיון של השלטונות בסין להעלים את הסמלים המוסלמים מהנוף במדינה הוא מסגד "דונגגואן" בשינינג, שנבנה במאה ה-14. הוא התפרסם בזכות כיפה ירוקה ולבנה ולצידה שני צריחים גבוהים.
אלא שלאחר השיפוץ המקיף שעבר המסגד לאחרונה, הוסרו הצריחים והכיפה, והמבנה מזכיר לרבים באזור את משרדי המפלגה הקומוניסטית השולטת בסין.
גם במסגדים אחרים הוחלפו הסממנים המוסלמים בארכיטקטורה וכיתובים סיניים, במסגרת הליך ה"סיניזציה" של המסגדים המוסלמים בסין, כפי שמכנים זאת השלטונות.