
הרב מאיר קרליבך המשמש כיו"ר הכנסת האורחים בהר מירון העיד היום (רביעי) בוועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון.
במהלך עדותו הוא מסר את גרסתו להיסטוריה של מתחם הכנסת האורחים המנגישה מזון לרווחתם של רבבות העולים להר מירון במהלך השנה ובימי ל"ג בעומר.
הרב קרליבך תיאר כיצד מזה כחמישים שנה הוא "מוסר את נפשו", כלשונו למען המקום.
במהלך עדותו הוא אף סיפר כי המבנה של הכנסת האורחים הוקם בצורתו של המשכן. לדבריו, הם מחזיקים בידיהם מסורת רבת שנים שחלוקת האוכל בציון הרשב"י הוא דבר מקודש כפי שהיו מקריבים קורבנות בזמן המשכן.
במהלך עדותו כולו הרב קרליבך חשף את צפונות ליבו ואמר כי הוא "שליח של ההקדש במקום והוא לא עושה מאומה על דעת עצמו".
בדבריו אף ציין כי על פי המסורת חלוקת האוכל במקום מתקיימת מזה מאות שנים והוא רק נכנס "לנעליים הגדולות האלה בכדי לשרת את רבבות העולים במהלך השנה כולה לציון הרשב"י במירון".
לשאלת חברי וועדת החקירה הציג הרב קרליבך שלל אישורים שהוא קיבל למתחם הכנסת האורחים, האישורים שהוצגו כללו אישורי מהנדס, אישורי מועצה ואף אישורי כבאות והצלה שהיו מקבלים מידי שנה בשנה קודם הילולת הרשב"י במירון.
חברי הוועדה הקשו על הקשר בין העמותה להקדש. הרב קרליבך הסביר שהעמותה נועדה לקיים את הפעילות של ההקדש, "ללא העמותה לא יהיה הקדש", הסביר הרב קרליבך.
האלוף במיל' שלמה ינאי המשמש כחבר ועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון ביקש לדעת האם הכנת המזון במקום קיבלו את אישורם של משרד הבריאות.
הרב קרליבך הציג את האישורים שהם קיבלו מזה שנים רבות. "המזון במקום מוגש ומוכן בצורה נקייה ומסודרת ולפיכך ישנם את כל האישורים הנצרכים לכך, בשונה מהכנסות אורחים אחרות. בנוסף, השנה בשל מגבלות הקורונה המזון הוגש במארזים מיוחדים", אמר.
במהלך העדות סיפר הרב קרליבך כי הוא אינו מקבל משכורת מהוועדה וכי הוא משמש כגזבר העמותה בהתנדבות מלאה ללא קבלת שכר.
חברי וועדת החקירה ניסו לברר כמה עובדים ישנם בעמותה והרב קרליבך הציג את רשימת העובדים והמתנדבים בעמותה המסייעים בהכנת והגשת האוכל לעולים לציון הרשב"י במירון.