
בחירת חברת קידום אתרים אורגני היא אחת ההחלטות החשובות ביותר כשזה נוגע לטיפול באתר שלכם: 99% מהאתרים בעולם עדיין מסתמכים במידה ניכרת על תנועה אורגנית ממנועי חיפוש כגון גוגל.
כלומר, התנועה שמגיעה מאותו חלק בתוצאות שהן לא מודעות.
השוק מוצף בחברות קידום אתרים שונות ומשונות, כאשר כל אחת טוענת שהיא הטובה ביותר ומביאה את הלקוחות שלה למיקומים הגבוהים ביותר בגוגל.
אז איך בדיוק בוחרים? האם חברה שמופיעה בעמוד הראשון על הביטוי "קידום אתרים בגוגל" היא באמת החברה הכי טובה?
הנה כמה טיפים שגם מי שלא מכיר את התחום מבחינה מקצועית יכול להשתמש בהם כדי לבחור בחברה אמינה וישרה:
בנו רשימה של חברות פוטנציאליות ממקורות שונים
על מנת להגיע לחתך מייצג וכמה שיותר איכותי של חברות לבחור מתוכן, חשוב לסרוק כמה מקורות:
- לבקש המלצות מבעלי אתרים שאתם מכירים
- לבקש המלצות בקבוצות פייסבוק שקשורות לתחום העיסוק שלכם
- לחפש מאמרים על קידום אתרים שנכתבו על ידי חברות קידום אורגני ולהתרשם מהאיכות שלהם
- לחפש חברות מובילות דעה שמארגנות כנסים או פעילויות בתחום כמו הרצאות מקוונות (וובינרים)
סרקו את האתרים של כל החברות ביסודיות
מלבד קריאת מאמרים בבלוג, סרקו גם את תיק העבודות של החברות ושימו לב עד כמה הוא מגוון מבחינת הנושאים וגודל האתרים שהיא מקדמת. חברה טובה אמורה להתמודד טוב עם כל נושא, למרות שיש חברות שיעדיפו לקוחות קטנים יותר או לא יקדמו בחוץ לארץ בגלל שיקולים של תחרותיות ומשאבים זמינים. זה לא בהכרח אומר שהן לא מקצועיות מספיק.
אל תתחילו ישר לדבר במספרים
בתור לקוחות הרבה פעמיים מה שמעניין אותנו זו השורה התחתונה, "אז מה היה לנו". כשמדובר בתחום של קידום אתרים (SEO) זו עשויה להיות גישה בעייתית מכיוון שחברות קידום לא ישרות יוכלו לנצל זאת כדי לזרוק מספרים באוויר בלי לבדוק את האתר שלכם לעומק.
במצב כזה אתם עשויים לשלם יותר מדי או פחות מדי: יותר מדי כשהחברה לא באמת משקיעה את כל השעות שהיא יכולה בתקציב הזה ומעט מדי כשהיא לא תעשה יותר מדי כדי לקדם אתכם.
הסיטואציה האחרונה יכולה להיות דווקא הבעייתית יותר מכיוון שקידום מהיר גם עשוי להיות גם קידום מסוכן (Black Hat) שיגרום לאתר לנסוק בתוצאות אבל להתרסק לאחר מכן.
לכן, עמדו על כך שתתבצע סריקה בסיסית האתר שלכם לשם הערכה ראשונית שממנה ייגזר התשלום החודשי. יש חברות שיבקשו סכום חד פעמי עבור הערכה כזו.
אם אין לכם שום חוות דעת קודמת, לשלם עכשיו יוכל לחסוך לכם בזבוז של סכומים גבוהים כשכבר תהיו כבולים בחוזה. כך גם יהיה לכם בסיס טוב להשוואה בין החברות השונות.
שימו לב לאותיות הקטנות
בשעה טובה הגעתם לשלב החתימה על החוזה: כאן חשוב מאוד לשמור על ציפיות ריאליות, קידום אתרים היא עבודה ספקולטיבית וקשה מאוד להתחייב למטרות ספציפיות כמו מיקומים או סגירת X עסקאות בחודש.
החברה כן יכולה להתחייב באופן לגיטימי למגמות כלליות על פני תקופה ארוכה לאחר שהיא סרקה את האתר והבינה מהו הפוטנציאל שגלום בו.
יש שני סעיפים ספציפיים לחוזי קידום אתרים שכדאי להכיר:
1.האם גם אתם מתחייבים לתקופת זמן מסוימת – יש סקטורים ותחומים שלא ריאלי לקדם תוך זמן קצר מכיוון שהתחרות בהם גבוהה. ההתחייבות גם מהצד שלכם נותנת לחברה מספיק זמן כדי שהיא תוכל להוכיח לכם את עצמה.
2.קישורים – לא ניכנס לפרטים הטכניים של SEO, אבל יש לדעת שקישורים לאתר שלכם הם אחד הפקטורים הכי חשובים בקידום אתרים. חברות רבות משתמשות באתרים שנמצאות בבעלות שלהן על מנת לקשר אליכם וכך למעשה לחזק את האתר שלכם בלי לבזבז המון זמן. הסרה של הקישורים בסוף ההתקשרות עשויה לפגוע בקידום שכבר נעשה.
חלק מהחברות יסכימו להשאיר את הקישורים וחלק לא יסכימו לעשות זאת בטענה שאתם תופסים להן נדל"ן. כאן עדיף להגיע לפתרון שיהיה מקובל על שני הצדדים ויפגע בכם כמה שפחות.
לסיכום
שמרו את המאמר הזה במועדפים והשתמשו בו. הטיפים הללו יבטיחו לכם שתוכלו להגיע לעסקה טובה שלא תגרום לכם נזק כספי או עוגמת נפש.