אכילה
אכילהצילום: iStock

ד"ר ג'ייסון פאנג, שהינו מומחה קנדי בתחום הסוכרת, קובע, כי הטיפול כיום בסוכרת (סוג 2) ע"י תרופות אינו מסייע לריפוי המחלה אלא להיפך. התרופות הניתנות כיום לסוכרת מטפלות בסימפטומים של המחלה (עליית הסוכר בדם) ולא בבעיה עצמה וגורמות לה להחמיר עם השנים.

לדבריו, הסוכרת אינה מחלה כרונית שמתפתחת, כפי שניטען, וניתן להסיג אותה לאחור ולהיפטר מהתרופות.

לטענתו, הטיפול במחלה הינו ע"י שינוי התזונה של החולה. על חולי הסוכרת לאכול תזונה דלת פחמימות וסוכרים ככל האפשר (לצמצם באכילת אורז, פסטות, תפוחי אדמה מאפים וכו'), ועם זאת הוא בהחלט יכול לאכול שומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית, זיתים, אגוזים וכו').

בנוסף מבהיר ד"ר פאנג, כי על הסוכרתי להיות במשקל תקין וכי ירידה במשקל משפיעה במידה רבה על היכולת להסיג את המחלה לאחור ולהיפטר מהתרופות. ד"ר פונג מציין, כי גם אנשים שעברו ניתוח לקיצור קיבה ורזו נחלצו מהסוכרת.

סוגייה נוספת וחשובה, שאותה מעלה ד"ר פאנג, אשר מסייעת לדבריו מאוד בטיפול בסוכרת הינה נושא הצום לסירוגין. בצום לסירוגין מתכוון ד"ר פונג לכך שחולי הסוכרת יצמצמו את שעות האכילה שלהם במהלך היום ככל שניתן ובדרך זו רמות הסוכר בדם בשעות הצום לא יעלו והם אף יחלו לשרוף שומנים. לדוגמא: אכילה במהלך היום בחלון זמנים של 8 שעות וצום של 16 שעות (כולל הלילה).