
נכנסים למנהרה
ישנן כמה וכמה טכניקות לשטיפת רכב. השיטה המסחרית המוכרת ביותר ככל הנראה היא המנהרה המפורסמת. הרכב נכנס בנקודה אחת ויוצא בשנייה לאחר שקיבל מנה הגונה של נתזי מים וחומרי ניקוי מצידו החיצוני.
מדובר בשיטה נוחה למדי מהצד של הלקוח, בטח אם מדובר על רכב שזקוק לשטיפות רבות (למשל רכב משפחתי שרואה לא מעט טיולים). מאידך, לא תמיד ברורה איכות הניקוי של המברשות בין שטיפת רכב אחת לאחרת, אם היא בכלל קיימת. כך יוצא שאפילו ניקוי יחידי של הרכב במנהרה יכול להסתיים בשריטה של האוטו כתוצאה מלכלוכים שהצטברו במנהרה. לכן, אם יש לכם למשל רכב ספורט חדש ונוצץ, אולי כדאי לשטוף אותו באמצעות שיטה יותר עדינה. עניין זה נכון גם למנהרת ג'ילדות.
כמה עולה שטיפת רכב?
בגדול, שטיפת רכב אינה מהווה שירות יקר במיוחד, וטוב שכך, אחרת הרכבים נהיו נשארים מלוכלכים לאורך זמן. שטיפת רכב במכוני שטיפה עולה לרוב כמה עשרות שקלים, כשהמחיר נע בטווח ממוצע בין שישים למאה שקלים. כמובן שאיכות מכון השטיפה קובעת גם את המחיר, ולכן לעיתים שווה לשלם יותר בשביל להשיג תוצאה איכותית יותר.
כאשר מדברים על ניקוי פנימי או על פוליש לרכבים, המחירים מטפסים ויכולים להגיע גם לכמה מאות שקלים. עם זאת, חשוב לזכור שמדובר בטיפולים חיוניים מפעם לפעם ששומרים על ערך הרכב ולכן כדאי להשקיע בהם.
כל כמה זמן לשטוף את הרכב?
תכיפות שטיפת הרכב הינה עניין משתנה, שתלוי בין היתר במזג האוויר, בסוגי הנסיעות שאתם מבצעים, במיקום הגיאוגרפי של בעל הרכב, בשאלה אם יש לכם חניה פרטית מקורה או שאתם נוטים לחנות ברחוב, וכמובן בהעדפות הניקיון הפרטיות שלכם. ככלל, ניתן לומר שההמלצה היא לשטוף את הרכב בשטיפה חיצונית לפחות אחת לשבועיים. בנוסף, כדאי להקפיד על ניקוי פנימי על בסיס חודשי.
למה יש לשים לב כששוטפים לכם את האוטו?
חשוב לזכור ששוק שטיפת הרכבים הוא לא השוק הכי מוסדר בישראל, ויש בו לא מעט פרצות ונותני שירות שמספקים עבודה ברמה בינונית ומטה. לכן, כאשר אתם מאתרים מכון אמין שמתאים לרכב שלכם, חשוב לשמור על גישה זהירה ומודעת ולשים לב כיצד מתבצע הטיפול במכונית הפרטית שלכם.
כדאי לשים לב לחומרי הניקיון השותפים לתהליך. יש לוודא שמכון השטיפה משתמש בתכשירים ייעודיים לרכבים ולא בחומרים מזיקים כגון מסירי שומנים תעשייתיים או חומרים נוספים בסגנון.
בנוסף, כדאי לבחון את המקום ולהבין איך שגרת הניקיון בו מתנהלת, כאשר הדגש העיקרי שלכם צריך להיות לא על השטיפה עצמה, אלא על "מאחורי הקלעים" שלה. כלומר, כיצד העובדים מתנהגים עם הציוד וחומרי הניקוי. כך למשל, יש לא מעט מקומות בהם העובדים אינם מנקים את המטליות בצורה יסודית בין שטיפה לשטיפה, וכך למעשה מפזרים לכלוכים בין רכב לרכב.
איך להאריך את התקופה עד השטיפה הבאה?
שמירה על ניקיון הרכב בין שטיפה לשטיפה היא עניין חשוב לא רק לשם האסתטיקה, אלא גם לצורך יצירת הגנה חיונית לרכב ושמירה על ערכו לאורך זמן. לכן, כדאי לצפות את הרכב בשכבות הגנה ייעודיות אשר מעניקות לו כיסוי מסוים מפני פגעי השגרה היומיומית: ציפוי ווקס מדי שלושה חודשים, ציפוי אוטם צבע וציפוי ננו לרכב.