תיאטרון יפו במרוקו
תיאטרון יפו במרוקוצילום: דוד חיון פאפעגינה

כשנה וחצי לאחר כינון היחסים הדיפלומטיים בין המדינות ופתיחת קו הטיסות בין ישראל למרוקו, שיתוף הפעולה בין המדינות יתבטא לראשונה גם על הבמה, כאשר תיאטרון יפו - במה לתרבות עברית-ערבית, יהיה התיאטרון הישראלי הראשון שיציג על הבמות החשובות במרוקו, עם שלוש הצגות בשלוש ערים מרכזיות במהלך חודש ספטמבר 2022.

הערים בהן התיאטרון יציג הן רבאט - בתיאטרון המלכותי ע"ש מוחמד החמישי, בתיאטרון העירוני במרקש ובתיאטרון העירוני בקזבלנקה.

אחד היוזמים ותומכים המרכזיים לפרויקט ולחיבור בין תיאטרון יפו לגורמים במרוקו יאסין עות׳מאן, איש עסקים מרוקאי, המתגורר בג׳נבה, מייסד ונשיא AKAL חברה העוסקת בשיווק בינלאומי, סולידאריות חברתית ופיתוח בר קיימא באפריקה. הפרויקט גם זוכה לתמיכת משרד החוץ, המשרד לשיתוף פעולה אזורי ומשרד התרבות במרוקו.

מסע התיאטרון הנוכחי, הכולל משלחת של 25 שחקנים, מוזיקאים ואנשי צוות, הינו רק תחילתו של שיתוף פעולה עתידי נרחב וחוצה יבשות, בהמשכו יתקיים שיתוף פעולה עם התיאטרון הלאומי בכרונינגן בניהולו האמנותי של גיא ויצמן, תיאטרון מוחמד החמישי ברבאט בניהולו של מוחמד בנחסיין ותיאטרון יפו, בניהולו האמנותי של יגאל עזרתי בו תעלה ה קו-פרודוקציה העוסקת בגלות המרוקאית: ע"פ המסורת המקומית, מרוקאי באשר הוא, יהודי מוסלמי או ברברי, תמיד יהיה מרוקאי .


ההצגות אותן יעלה תיאטרון יפו במרוקו:

אום כולת׳ום מאת עדן אוליאל ויגאל עזרתי ובבימויו של יגאל עזרתי, בהשתתפות גלית גיאת, אייל סלאמה, ג'ורג' אסקנדר, עלא אבו-עמרה, תמר בר-גיל וחאולה חאג׳ דיבסי.

פאריד אל אטראש מאת יגאל עזרתי בהשתתפותם של זיו יחזקאל, ראודה סלימן, הדר דדון, ג׳ורג׳ אסקנדר וזיוואר בהלול.

שתי ההפקות עלו לראשונה במסגרת פסטיבל מדיטרנה באשדוד.

ההצגה השלישית היא "פאפעג׳ינה" מאת, חנה ואזנה-גרינוולד ובבימויה בהשתתפות חנה ואזנה-גרינוולד, עדן אוליאל, אייל סלאמה, סאלי ארקדש ומוריה בשארי-ליפשיץ.

יגאל עזרתי, מנכ"ל תיאטרון יפו: " כל אנשי התיאטרון נרגשים לקראת המסע למרוקו. לנו, ערבים ויהודים, שעובדים יחד כל השנה בערבית ובעברית ההגעה למרוקו מרגישה המשך טבעי לפעילות שלנו שמפגישה בין תרבות ערבית לעברית. ומשבי ההתלהבות מהביקור שאנחנו מקבלים ממרוקו ומהארץ מחממים את הלב."