קורות חיים
קורות חייםצילום: FREEPIK

במציאות הנוכחית, אנשים מכל קצוות החברה שואפים למצוא עבודה בתעשיית ההייטק הנחשקת – משימה שבהחלט יכולה להועיל בשיפור איכות החיים – אך גם עלולה להיות מורכבת ומאתגרת. זה נכון בטח למי שלא מחזיקים בניסיון מעשי או בהכשרה הדרושה לתפקידים שבהם הביקוש לעובדים הוא גבוה – אך נדגיש כי חוסר ניסיון לא בהכרח אומר שאי אפשר יהיה למצוא עבודה בענף המבוקש.

המגייסים בתעשייה הטכנולוגית מחפשים כיום הרבה יותר מידע מקצועי וניסיון. אנשים עם תכונות אופי מסוימות כמו רצינות, אמביציה ולמידה עצמאית – בהחלט יוכלו להתקבל גם ללא ניסיון לעבור הכשרה בתוך החברה שבה ישתלבו. כדי לעשות זאת, ראשית חשוב לעשות את כל המאמצים כדי לקבל זימון לראיון ראשוני – והדרך לראיון הזה עוברת כמובן דרך ניסוח מסמך קורות חיים שמשקף את הצדדים הטובים ביותר שבכם.

פלטפורמות כמו Expoint (שנכיר בהמשך) יאפשרו לכם ליצור בקלות קורות חיים מקצועיים ומעוצבים גם אם זו הפעם הראשונה שאתם עושים זאת. אבל לפני שמתיישבים לכתוב קורות חיים, כדאי לעצור לרגע ולהבין איך עושים את זה כמו שצריך. אלו כמה עצות שיעזרו בכתיבת קורות חיים שישפרו את סיכויי הקבלה למשרות הייטק:

השלב הראשון: תחקיר מקדים

מה הופך קורות חיים לדוגמא מוצלחת שיכולה לבלוט מעל כל השאר? ובכן, לשאלה זאת אין תשובה אחת נכונה. הרבה שיפורים קטנים בקורות החיים יוכלו להפוך אותם למוצלחים ובולטים יותר. אז לפני שמתיישבים לכתוב, כדאי לעבור בעצמכם על מסמכי קורות חיים מסוגים שונים – של מכרים, חברים ואנשים שאתם מעריכים – ולבדוק בעצמכם מה עובד ומה פחות. ככל שתעברו על יותר מסמכים, כך תבינו לעומק איך נראית תבנית קורות חיים מוצלחת וגם תדעו לייצר מסמך בולט, ממוקד ועדכני משלכם.

השלב השני: לומדים את המבנה

מקובל לבנות מסמך קורות חיים בתבנית מוגדרת שכוללת את התחומים הבאים: ניסיון תעסוקתי, השכלה, שפות ומיומנויות. כשאתם כותבים את המסמך שלכם, כדאי להבליט אזורים שאתם יותר גאים בהם ולתת להם נפח משמעותי יותר. אם לדוגמה אין לכם ניסיון מקצועי, אך הובלתם פרויקטים מעניינים בזמנכם הפרטי, התנדבתם בעמותה, הייתם מעורבים פוליטית או גיבשתם יוזמה שכדאי לדבר עליה – תוכלו להרחיב על כל אלו, גם אם זה בא על חשבון הרקע התעסוקתי או ההשכלה.

כאמור, Expoint (אקספוינט) היא פלטפורמה אידיאלית שתסייע לעשות את כל זה – מכיוון שהיא מאפשרת להזין בצורה פשוטה וידידותית את כל המידע הרלוונטי לתוך אשף מתקדם שמפיק בעבורכם מסמך קורות חיים מעוצב, עם כל המידע החיוני שהזכרנו כאן.

השלב השלישי: עורכים ומקצרים

ככל שמסמך קורות החיים יהיה קצר יותר, כך יגדל הסיכוי שהוא ישרת את המטרה שלו. לכן, נסו לקצר ככל שניתן את המסמך, עדיף להיקף של עמוד אחד, ומחקו כל פיסת מידע שלא רלוונטית למאמצי השכנוע. בנוסף, כדאי לסדר את הטקסט כך שיתחיל במידע המרשים ביותר – מה שבדרך כלל יהיה התפקיד האחרון שמילאתם או הפרויקט האחרון שהובלתם. זו הסיבה שרבים בוחרים לנסח את קורות החיים ברצף כרונולוגי הפוך – כלומר להתקדם לאחור על ציר הזמן.

בנוסף, מומלץ לייצר מסמך בשתי גרסאות לפחות – קורות חיים באנגלית ובעברית. באופן כללי, משרות הייטק רבות מתפרסמות באנגלית וגם התקשורת עם המגייסים תתנהל בשפה הזאת. לכן, חשוב להבטיח שגם קורות החיים שלכם יהיו זמינים ומוכנים מראש לשליחה בשתי השפות. במידה והאנגלית אינה שפת האם שלך, מומלץ להתייעץ עם מומחה כדי לשלוח קורות חיים מקצועיים באנגלית ולא ליפול כבר בשלב הראשון על השפה.

השלב הרביעי: הערות והארות

אחרי שסיימתם לכתוב קורות חיים להייטק ועשיתם הכול כדי לוודא שהמסמך מציג אתכם באור החיובי ביותר – חשוב לעצור לרגע ולעשות עוד דבר אחד חשוב. כדאי לבקש את דעתם של אנשים שאתם סומכים עליהם – בין אם רבנים, מורים, בני משפחה או מכרים עם ניסיון בעולם ההייטק. בקשו דעה כנה וביקורת בונה. כל חוות דעת כזאת תעזור לכם לבצע שינויים קטנים שאולי ישפרו עוד יותר את הסיכויים להתקבל לעבודה.

השלב החמישי: עוברים על מודעות דרושים בהייטק

חיפוש עבודה יכול להיות תהליך מאתגר – ולכן חשוב להבטיח שאתם מחפשים במקומות הנכונים. אקספוינט (Expoint) מציעה בהקשר הזה לא רק ליצור בשבילכם את מסמך קורות החיים. דרך הפלטפורמה תוכלו לחפש בקלות גם משרות דרושים בהייטק – ולשלוח את קורות החיים שלכם לאלו שבאמת מתאימות לכם.

אם תרצו, תוכלו גם להיות פעילים יותר בתהליך החיפוש – ולאתר משרות על פי חברה מסוימת, מיקום גיאוגרפי, תפקיד, או קריטריונים אחרים שחשובים לכם. זכרו כי חיפוש העבודה מצריך גם הוא עבודה רבה – ובתהליך הזה חשוב שלא להתייאש – להמשיך לשפר את קורות החיים, לחפש משרות חדשות בכל יום ולחשוב על דרכים יצירתיות לבלוט מעל שאר המתמודדים כדי לשפר את הסיכויים שיזמנו אתכם לראיון.