
אורי קרמן, חבר בצוות ההיגוי של "הפורום החילוני", פרסם מאמר דעה בעיתון "הארץ", בו קרא לחבריו לרכוש רק יין שאיננו כשר.
קרמן רואה במעשה זה "מלחמה באפליה" שלטענתו קיימת בהלכה. "דיני הכשרות של היין הם בעצם אפליה נגדי כחילוני, ואני לא מוכן לממן זאת. זה נראה לי מתבקש", כתב בעיתון "הארץ".
"יצור יין כשר כרוך באפליה ובגזענות", הוא טען. "האפליה והגזענות נמצאות בכשרות של מזון באופן כללי. אם 'גוי' הדליק את האש לבישול, המאכל לא כשר. אם 'גוי' חלב את הפרה, מוצרי החלב לא כשרים. האפליה היא חלק מדיני הכשרות, ומקורה ברצון למנוע 'התבוללות' בין ה'גויים' בגלות. אבל דיני הכשרות של היין מחמירים יותר, וגזעניים יותר, וחלקנו משתפים אתם פעולה ואף מממנים אותם".
לדבריו, "בעלי יקבים רבים בוחרים בכשרות מסיבות כלכליות. ואת זה בדיוק יש לשנות. בימים של ממשלה לאומנית פונדמנטליסטית שמתכננת להתיר אפליה בחוק, נשמעות הצהרות נגד עסקים שמפלים על רקע דתי, אתני או מגדרי. כל חותמת כשרות על בקבוק יין צועקת: אני מוצר מפלה. ואם המוצר מפלה, הרי שהיצרן מפלה".
"מחפשים איפה להתחיל להיאבק באפליה? הנה נקודת פתיחה טובה. פשוט לא קונים יין כשר, ומחזקים את היקבים שאין להם תעודת כשרות", אמר. "גם במסעדות. גם בבתי מלון. תחשבו על האפקט של המון אנשים שנכנסים לחנות יינות ומסבירים למוכרים מדוע הם קונים רק יין לא כשר. אם נצליח לגרום ליקב בינוני אחד לוותר על תעודת הכשרות, אולי יתחיל פה שינוי בתודעה של הציבור החילוני בישראל ובכוח הצרכני והפוליטי שלו".
העיתונאי אלי ביתאן הגיב בטוויטר בהומור יהודי למאמר שפרסם קרמן: "רואה בהארץ קריאה לחילונים לקנות יין לא כשר, אז רק כדי לעזור לחילונים כל כוס יין שאתם מוזגים - לא כשר".