
אז קיבלתם החלטה שהדרך האקדמית שלכם לא תסתיים או תסתכם בלימודי תואר ראשון בלבד, ושהגיע הזמן שלכם לעשות צעד משמעותי ולהירשם ללימודי תואר שני.
עכשיו.. חשוב שתהיו מודעים לעובדה שמדובר בהחלטה אחת מתוך שרשרת של החלטות אותן תצטרכו לקבל בהמשך הדרך.
החלטות אשר נוגעות לנושאים כמו: בחירת המסלול המתאים ללימודי תואר שני, היכן כדאי ללמוד תואר שני ואיך ניתן לקדם ולהניע את הצעד הזה.
אז בכדי להקל עליכם ולו במקצת, להלן כל מה שחשוב שתדעו על לימודי תואר שני – מידע אשר בכוחו לסייע לכם במידה רבה בקבלת ההחלטות הרלוונטיות בנושא:
בחירת מסלול הלימודים המתאים
בשלב הראשון, חשוב שתבחרו במסלול הלימודים המתאים ללימודי התואר השני.
הבחירה במסלול הלימודים יכולה להתבסס על פרמטרים שונים ובין היתר: התחום בו אתם מעוניינים לעסוק – יש לבחור במסלול לימודים אשר יכוון אתכם לעבר אותו תחום עיסוק – לדוגמא, אם אתם מעוניינים לעבוד כפסיכולוגים ואתם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אין לכם באמת ברירה ובשלב הבא, עליכם לבחור באפשרות של לימודי תואר שני בלימודי פסיכולוגיה.
לעומת זאת, אם גיליתם בדיעבד, שתחום התואר הראשון נמצא כפחות מעניין או רלוונטי בעבורכם, תוכלו לבחור במסלול לתואר שני מעולם אחר, אשר יכול להיות מתאים יותר.
אם הסיבה בגינה אתם נרשמים לתואר השני היא רק מתוך רצון להרחיב ידע או להעשרה, תוכלו לבחור בתחום שמעניין אתכם.
בדיקת תנאי הקבלה
אחרי שתקבלו החלטה לגבי מסלול לימודי תואר שני , בשלב הבא, חשוב שתבדקו את תנאי הקבלה. לרוב תנאי הקבלה לתואר שני כוללים דרישה לממוצע ציונים מסוים בתואר הראשון (ברוב המקרים הדרישה תהיה דרישה של ממוצע מעל 80 או 85).
בחלק מהמקרים תדרשו גם לעבור בחינות כאלו ואחרות וכמובן, גם ריאיון קבלה. בכל מקרה, כדאי לבדוק שאתם אכן עומדים בתנאי הקבלה – במידת הצורך תוכלו כמובן לפעול על מנת לשפר את הציונים של התואר הראשון, על מנת להעלות את הסיכויים שלכם להתקבל לתואר השני.
בחירת מסגרת הלימוד המתאימה
אחרי שקיבלתם החלטה לגבי מסלול הלימוד לתואר השני, בשלב הבא, חשוב שתבחרו במסגרת הלימוד המתאימה. ראשית כל, יש לוודא שהמסגרת הנבחרת אכן מציעה את מסלול הלימודים המבוקש – כדאי להכין רשימה של כל המסגרות הרלוונטיות. בהליך הבחירה ההמלצה היא לשים דגש גם על פרמטרים כמו: קרבה למקום המגורים, גמישות תוכנית הלימודים (מאוד יכול להיות שהדרך האופציונלית היחידה בעבורכם היא לימודי ערב), כמובן, שכדאי לבדוק גם את השם והמוניטין של אותה מסגרת לימוד – דגש על כל אותם הפרמטרים יאפשר לכם לבחור בסופו של דבר את מסגרת הלימוד הנכונה.
שתהיה דרך צלחה..
אחרי שקיבלתם את כל ההחלטות הנכונות, כל מה שאתם אמורים לעשות זה פשוט לצאת לדרך.. להירשם למסלול לימודי התואר השני במסגרת הלימוד הנבחרת ולהתחיל בלימודים.
מיותר לציין שעמידה בכל המחויבויות והדרישות של התואר השני, תתווה לכם את הדרך לסיים את התואר בהצלחה – וכידוע, בוגרי תואר שני נהנים כידוע ממגוון רחב של יתרונות כמו: סיכויי קבלה גבוהים יותר למקומות עבודה, צוהר למגוון רחב של מקומות עבודה, תנאים טובים יותר, משכורות גבוהות יותר, אפשרות להמשיך ולהתקדם באקדמיה ועוד.
כאמור, אם תקפידו לשים דגש על כל הפרמטרים אשר צוינו קודם לכם, דבר זה יאפשר לכם להבטיח שלימודי התואר השני יעברו בדיוק כפי שאתם מתכננים עד שתשיגו את המטרה בגינה נרשמת ללימודי התואר השני מלכתחילה.