
מוקדם יותר היום (חמישי) הגיע אל מרכז הספורט של עמותת איל"ן ברמת גן, הספיבק, שר התרבות והספורט מיקי זוהר.
היה זה ביקורו הראשון של השר זוהר במרכז הספורט של העמותה מאז נכנס למשרד התרבות והספורט, כאשר זה ביקר במקום יחד עם יו"ר העמותה תא"ל (במיל.) פרופ' אלון דומניס, מנכ"לית העמותה אל"מ (במיל.) אורית אילון-פרידמן, מנכ"ל ספיבק בועז קרמר, מנכ"לית מרכז שיקום וספורט איל"ן חיפה ומנהל תחום הספורט בעמותה, אבינעם גלעד.
בביקור שוחח השר עם ספורטאי איל"ן אשר מגיעים להישגים אדירים ומסבים גאווה לאומית וחברי נבחרת הכדורסל בכיסאות גלגלים, צפה במאמנים וכן חווה מקרוב את הפעילות בענפי הספורט הפראלימפי ביניהם - טניס, טניס שולחן, כדורסל בכיסאות גלגלים.
יו"ר איל"ן, תא"ל (במיל.) פרופ' אלון דומניס, אמר במהלך הביקור: "ספורטאי איל"ן מגיעים להישגים מרשימים והם גאווה לאומית לכולנו. עמותת איל"ן פועלת במרץ לפתח ולהרחיב את פעילות הספורט לאנשים עם מוגבלות גם מחוץ לערים המרכזיות ליישובי הפריפריה, לכל הדתות והמגזרים. אנו סומכים את ידינו על משרד התרבות והספורט, בשותפות לקידום הפרויקטים הקיימים והפניית המשאבים עבור פעילות ספורט נכים ביישובי הדרום והצפון".
שר התרבות והספורט מיקי זוהר בירך את הנוכחים ואמר כי "אין תחליף להשקעה ולעבודה קשה.
בתחום הפראלימפי חשוב לי שיהיה אפשר להגיע ליותר ויותר ספורטאים. ככל שיש יותר ילדים צעירים מוכשרים עם מגבלה בשגרת יום ספורטיבית זה הערך הגדול ביותר מבחינתי".
לדברי השר זוהר, "המטרה היא להרחיב את המעגל של הספורטאים זה מחזק מנטאלית ופיזית. שמחתי לראות את הספורטאים של איל"ן ואני מברך את עמותת איל"ן על העשייה המבורכת שלהם בתחום".
עמותת איל"ן היא עמותה אשר מעניקה מעטפת תמיכה רחבה לשילוב ילדים ובוגרים עם מוגבלויות פיזיות בחברה ולחיים עצמאיים בקהילה. תחילתה של העמותה היא בשנת 1952 כשזו הוקמה עם התפרצות נגיף הפוליו, שיתוק ילדים.
חברי איל"ן הם ילדים ובוגרים עם מוגבלות פיזית, שנולדו עם שיתוק מוחין, ניוון שרירים, ומחלות שריר ועצב – הם מתניידים בכיסאות גלגלים, עם מקלות, הליכון או קביים וזקוקים למגוון טיפולים ומענים מותאמים.
איל"ן עושה הכול בִּשביל לקדם ילדים ובוגרים עם מוגבלות באמצעות: הפעלת מרכזי-יום שיקומיים ומתן מענים פרא-רפואיים ומעטפת תומכת לבוגרים, הפעלת מרכזי ספורט שיקומי ותחרותי ופרויקטים לקידום ספורט נכים ברחבי הארץ, ביישובי הפריפריה ובמגזר הערבי והבדואי, תמיכות בילדים ובני-משפחה באמצעות עו"ס במסגרות החינוך המיוחד הייעודיות, פעילויות פנאי מותאמות להעצמה וללכידות משפחתית, ביניהן – טיולים ונופשונים נגישים, הפעלת קמפוס איל"ן אונליין עם מגוון קורסי ידע והעשרה להעצמת תחושת המסוגלות ולגידול במענים החברתיים לבוגרים עם מוגבלות פיזית.
בשנת 2010 זכתה עמותת איל"ן בפרס ישראל על תרומתה לחברה ולמדינה. בשנת 2019 הוועדה החברתית-כלכלית של האו"ם, ECOSOC, הכריזה על עמותת איל"ן כארגון מייעץ מיוחד לאו"ם בנושא שיקום ושילוב בוגרים וילדים עם מוגבלויות.