יפית שובל יו”ר העמותה למחלות ותסמונות של שלפוחית השתן מספרת על התסמונת שלעתים פחות מוכרת אבל גורמת לכאבים עזים ולפגיעה באורח החיים השגרתי.
"תסמונת שלפוחית כאובה מתבטאת בכאב אגני, כאב עז ביותר בבטן התחתונה אבל זה יכול להתחיל גם בצורך תכוף ללכת לשירותים. מה שמדליק נורות אדומות שכל התאפקות גורמת לכאב עז ביותר. גם גברים וגם נשים סובלים מהתסמונת הזו", מספרת שובל.
כיצד אדם יכול לדעת שהוא סובל מהתסמונת? "אחד האבחונים ומה שמסביר את התופעה זה חוסר בחלבון מסויים שבונה את הרירית והמחסור גורם לבעיה בחציצת הרעלנים מהשתן. הבדיקה נעשית באמצעות סיב אופטי ובהרדמה מלאה ולצערי לרוב רואים דימומים ברירית והיא לא שלמה. רואים רקמה לא תקינה ומדממת ואז יש אבחנה ברורה".
אופן הטיפול בתסמונת אינו חד משמעי ומשתנה מאדם לאדם. "אין טיפול אחד מובהק לתסמונת. יש מגוון של טיפולים ורצוי לשלב ביניהן. חובה לעשות שינוי תזונתי רחב כדרך חיים למשך שנים ומדובר בשינוי מאוד משמעותי. בעמותה אפילו הוצאנו ספר עם מאה מתכונים כדי שיהיה רעיונות מה להכין - דווקא על רקע החוסר הגדול במאכלים בגלל התסמונת. יש גם טיפולי רצפת אגן עליהם אנחנו ממליצים ויש פיזיוטרפיסטיות שמתמחות בטיפול בתסמונת הזו. טיפול שהוא מאוד שכיח באירופה הוא טיפול שטיפות - זו פרוצדורה של רבע שעה במרפאה וניתן גם לעשות אותה לבד. זה הליך שצריך לחזור עליו כטיפול משמר כי הוא מחזיק לאורך זמן מסויים".
שובל מסבירה גם את הצורך בעמותה שתקדם את המודעות למחלות הללו. "העמותה הביאה למודעות רבה יותר גם בקרב הקהל וגם בקרב גיניקולוגים שלא היו מאבחנים את התסמונת. אנחנו נותנים מידע רב, הקמנו אתר אינטרנט, ויש קבוצת ווטסאפ. אנחנו ממליצים על הרבה מאוד טיפולים - רפואיים ואלטרנטיביים - שיכולים להקל ולסייע. היום בגלל שיש יותר מודעות ויש עמותה ואתר אינטרנט אנשים באים לרופאים ואומרים להם שיבדקו את התסמונת".