לקראת החגים ובמיוחד לכבוד חג הסוכות תפתח במוזיאון ישראל, ירושלים תערוכה המציגה לראשונה בפני הקהל אוסף מגוון של מבני סוכות מקהילות שונות בעולם.

בתערוכה מוצגות דוגמאות רבות של סוכות עתיקות, ארעיות וגם סוכות "נצח".

התערוכה פורסת את ההבדלים בין סוכות בקהילות שונות ברחבי העולם. מרכיבי ההבדלים בין הסוכות השונות הם רבים. אחד המשפיעים היה האקלים, בארצות אירופה הקרות נבנו הסוכות בתוך הבתים כשבאחד מחדרי הבית הוסר חלק מהגג והונח במקומו סכך או שנבנו סוכות הנראות כבקתות עץ. בארצות המזרח החמות הסתפקו במבנה של קורות עץ וכדפנות לסוכה נתלו אריגים הדורים ומפוארים במיוחד.

התערוכה פורשת יריעה רחבה אודות תולדותיה של הסוכה, בראשיתה מוצגות סוכות מדבר בהן מתגוררים עד לימינו הבדווים בסיני ולפי ההשערה בסוכות שכאלו דרו שבטי ישראל במדבר. מרכזה של התערוכה מוקדש לסוכות בנות המאות ה- 18, ה- 19 וה- 20 מארצות שונות כמו: גרמניה, הולנד, בוכארה, עיראק ואיטליה. ממדינת ישראל מוצגת סוכה מצוירת כולה מתל-אביב משנות השישים ועיטור מיוחד שנעשה לכבוד יום הולדתו ה- 80 של דוד בן-גוריון שחל בסוכות של שנת 1966.

הסוכה כסמל המבטא את התקווה לגאולה מוצגת באמצעות ממצא ארכאולוגי נדיר אשר הובא ממוזיאון הוותיקן. על גבי שבר זכוכית מתואר ציור עשוי עלה זהב ובו בית-המקדש ושני מבנים המזוהים על-ידי חוקרים כסוכות. זהו לכן תיאור הסוכות העתיק ביותר בעולם המתוארך למאות ה-3 וה- 4 לספירה. ממצא ארכאולוגי חשוב נוסף הוא מכתב של בר-כוכבא אשר פונה לאנשיו ומבקשם לשלוח למחנהו את ארבעת המינים לקראת חג הסוכות של שנת 134 לספירה.

התערוכה תיפתח בכח' באלול ותינעל בסוף חודש תשרי. (ש)