
הורים רבים לתלמידים במערכת החינוך מביעים, לפעמים בשקט על מנת שלא ייחשדו בגזענות, דאגה לנוכח שיבת הילדים למוסדות החינוך בהם מועסקים עובדים ערבים כמנקים ועובדי אחזקה. הסוגיה מוכרת היטב בעיקר במערכת החינוך בירושלים ועם חגית משה, סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק החינוך בעירייה, שוחחנו על כך.
"ירושלים עיר מורכבת ובה כל שכונה נושקת לשכונה ערבית. אנחנו במציאות שנראית שקטה אבל היא מורכבת. יש שכונות מעורבות ושכונות תפר. זו מציאות חדשה ואני מבינה לליבם של ההורים", אומרת משה ומוסיפה: "אנחנו עושים חושבים באופן יצירתי כדי לתת מענה למצוקה. אנחנו בעיצומה של הטראומה ולא בפוסט טראומה. ההורים צודקים וכרשות ומדינה אנחנו צריכים לתת מענה".
לדברי משה בשל סוגיה משפטית שטרם נפתרה לא ניתן לדעת בעת קבלת עובד חדש למערכת אם באמתחתו עבר לאומני או לא, והדבר צריך להיפתר בחקיקה שתאפשר זאת. כיום רק אם יחליט עובד מסוים לפרסם פוסט השתה או שנאה ניתן יהיה לנקוט נגדו בהליכים, אך זאת רק מכאן ואילך ולא בהתייחס לעבירות מהעבר.
לדברי חגית משה מה שמטריד את ההורים הוא תחושת המוגנות בבתי הספר ולכך יש לתת פתרון ומענה. סוגיית המיגון ורמתו מעסיקה אך פחות, ואכן בתי הספר נפתחים על פי הנחיות פיקוד העורף. על מנת לחזק את תחושת הביטחון ואת רמת הביטחון קוראת משה למעוניינים בכך להתגייס בצו שמונה מיוחד למשימת אבטחת מוסדות החינוך.
"אנחנו עובדים כדי לאפשר אבטחה בבתי הספר, מה שלא היה בכל המוסדות. נוכל לגייס תושבים שירצו לחבור למערך האבטחה", היא אומרת ומציינת בין השאר גני ילדים שלא היה עד כה מאבטח בשעריהם אלא כניסה עם קודן. במידה ואכן יהיו די מגויסים למשימת האבטחה ניתן יהיה להציב מאבטחים גם בגנים שכאלה, "קודם בשכונות התפר והמקומות הרגישים ואחר כך בשאר המוסדות".
עוד מציינת משה את הצורך במאבטחים לנוכח גיוסם למילואים של מאבטחים קיימים ובמקומם יש לקלוט מאבטחים חדשים שיעברו הכשרה ממוקדת ויכנסו למערך האבטחה העירוני. לבד מכך היא מציעה גם למפונים מיישובי עוטף עזה ומתגוררים כעת בירושלים וסביבותיה להתגייס בצו שמונה לטובת אבטחת מוסדות החינוך בירושלים. לגיוס זה, היא אומרת "קיבלנו את אישור המשטרה ופיקוד העורף".