תביעת ענק נגד כמה מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, בטענה כי גרמו להתמכרויות לרשתות החברתיות וגרמו לילדים להתמכר למוצרים ממכרים ומזיקים במיוחד.
לפחות 1,200 משפחות הגישו את התביעה נגד ענקיות הטכנולוגיה, בהן "מטא" - הבעלים של פייסבוק ואינסטגרם, ,TikTok ,Snapchat וגוגל. המשפחות טוענות כי הרשתות החברתיות מזיקות בצורה מודעת לילדים וצעירים, וגורמות להם להתמכרויות שונות.
אחת הדוגמאות המשמעותיות המוזכרות בכתב התביעה נוגע לסיפורה של מולי ראסל, צעירה מלונדון, שהתאבדה לאחר שנחשפה לתוכן שלילי ומדכא באינסטגרם, לרבות תכנים על התאבדויות, דיכאון וחרדה. החקירה סביב מותה העלה כי ראסל סבלה מדיכאון עקב ההשפעות השליליות של הרשתות החברתיות.
טיילור ליטל, בת 21, מעידה בכתב התביעה כי עברה נסיונות התאבדות לאחר התמכרות לרשתות חברתיות ותוכן שלילי אליו היא נחשפה.
"ממש הייתי לכודה בהתמכרות כבר בגיל 12, ולא קיבלתי את חיי בחזרה במשך כל שנות העשרה שלי. אם היו לוקחים לי את הטלפון שלי, זה הרגיש כמו גמילה. זה היה בלתי נסבל. פשוטו כמשמעו, כשאני אומרת שזה היה ממכר, אני לא מתכוונת שזה יצר הרגל. הגוף והנפש שלי ממש השתוקקו לזה", מספרת ליטל.
השופטת איבון גונזלס רוג'רס דחתה את בקשת ענקיות הטכנולוגיה לפסול את התביעה על הסף, וקבעה כי ניתן להמשיך בתביעה.
"מכיוון שילדים עדיין מפתחים שליטה בדחפים רגישים באופן ייחודי לנזקים הנובעים משימוש כפייתי בפלטפורמות מדיה חברתית, הנאשמים 'יצרו משבר בריאות הנפש של נוער' באמצעות עיצוב לקוי של הפלטפורמות שלהם. יתר על כן, הפלטפורמות הללו מקלות ותורמות לניצול מיני ולסבל של ילדים, כמו גם לייצור והפצה מתמשכת של חומרים להתעללות בילדים באינטרנט", קבעה השופטת.