מנכ"ל טראקנט במעמד החתימה
מנכ"ל טראקנט במעמד החתימהצילום: ללא

מצרים מצטרפת ל"גשר היבשתי" עוקף הים האדום שיפע על בסיס פלטפורמת 'טראקנט' דרך ישראל, זאת במסגרת מאמץ כלל עולמי להתמודד עם האיום הקונקרטי מצד החות'ים על נתיבי השיט בים האדום.

הסכם העקרונות שנחתם עם חברת WWCS ממצרים - באמצעות נשיאה ומיסדה, הישאם הלמי, קונסול כבוד של אירלנד באלכסנדריה ויו"ר לשעבר של ענקית הלוגיסטיקה Maersk Egypt - יאפשר שימוש במעברי הגבול של ישראל לשם העברת סחורות בנתיב היבשתי, מנמל דובאי, דרך ערב הסעודית וירדן לישראל, וממנה, דרך הים התיכון או היבשה, למצרים.

המעבר היבשתי דרך מעברי הגבול המאושרים על ידי ממשלת ישראל ומשרד הביטחון, יהווה מסלול אקספרס, המקצר את נתיבי השילוח הימיים בעשרה ימים, וישמש כמענה חירום לאיום החות'י על נתיבי השיט בים האדום.

נתיב הסחר היבשתי. קרדיט: ללא.

במסגרת מזכר ההבנות נקבע כי הצדדים ישתפו פעולה בקשר עם פעולה בקשר עם ההובלה היבשתית של מטענים בנתיב "הגשר היבשתי" המחבר בין איחוד האמירויות, דרך נמלי חיפה ואשדוד, או דרך אילת למצרים או יעדים אחרים במזרח התיכון, על מנת שמשלחי מטענים וספקי שירותי הובלה יוכלו לעשות שימוש בפלטפורמת טראקנט לשם ייעול ההובלה בנתיב זה בשני הכיוונים.

חנן פרידמן, מנכ"ל טראקנט מסר: "השבוע השלמנו את בנייתו של נתיב הגשר היבשתי שיחבר בין איחוד האמירויות לישראל ומצרים. המדובר בפריצת דרך כלכלית היסטורית, המביאה לכדי ביטוי את שיתוף הפעולה הכלכלי מסחרי בין מדינות ערב שחברו לצד ישראל, על מנת להילחם ב"ציר הרשע". מטרתו של הקו אינה להחליף את השימוש בתעלת סואץ, אלא להוות נתיב אקספרס משלים, שישמש כנתיב עוקף לאיום החות'י בים האדום בעתות חירום, ויקצר את זמני המשלוח בעשרה ימים בעתות של רגיעה."

עוד הוסיף פרידמן: "שיתוף הפעולה והנכונות הגבוהה שמצאנו בקרב חברות התובלה והלוגיסטיקה בארצות ערב והעולם, מוכיח כי הקשרים שנרקמים בימים אלו מול ישראל הנם אינטרס משותף של כל הצדדים, שיכול ויביא להפיכתה של ישראל למרכז תעבורה לוגיסטי משמעותי בקנה מידה בינלאומי".

במסגרת שיתוף הפעולה יכללו שירותי טראקנט למשתמשי נתיב הגשר היבשתי למצרים אוטומטיזציה של הובלת המטענים, מעקב בזמן אמת אחר משאיות ומצב המשלוחים, חישובי פליטות לכל משלוח ועוד. הצדדים הסכימו כי שיתוף הפעולה ביניהם בתקופת ההתקשרות יעשה על בסיס בלעדי, באופן שכל משלח מטענים המשתמש בנתיב הגשר היבשתי למצרים, יעשה זאת באמצעות פלטפורמת טראקנט בלבד.

שיווק שירותי הגשר היבשתי למצרים יבוצע באיחוד האמירויות על ידי החברה ו- Puretrans FZCO, בישראל על ידי החברה, ובמצרים על ידי WWCS, כאשר פלטפורמת 'טראקנט' זמינה לשימוש באמצעות אפליקציית מובייל.