שתייה מתוקה. אילוסטרציה
שתייה מתוקה. אילוסטרציהצילום: ISTOCK

חוקרים מבית הספר לרפואה באוניברסיטת שנגחאי בסין בדקו את הנתונים של מעל 200 אלף מבוגרים ב"ביו בנק" הבריטי, מהם עולה כי שתיית 2 ליטרים של משקאות עם ממתיקים מלאכותיים בשבוע מגבירה את הסיכון לקצב לב לא סדיר (פרפור פרוזדורים) ב-20 אחוזים.

גם מי ששותה כמות דומה של משקאות ממותקים בסוכר, נמצא בסיכון גבוה ב-10 אחוזים ללקות בפרפור פרוזדורים לעומת אלו שאינם שותים משקאות ממותקים.

לעומת זאת, מי ששותה לפחות ליטר אחד של משקה טבעי כמו מיץ תפוזים או מיץ ירקות מדי שבוע, נמצא בסיכון של 8 אחוזים פחות ללקות בפרפור פרוזדורים, המגביר את הסיכון לשבץ פי חמישה, ויכול גם להוביל לקרישי דם, אי ספיקת לב, התקף לב, דמנציה, מחלת כליות ועוד.

מחקרים קודמים כבר הוכיחו כי שתיית משקאות ממותקים בממתיקים מלאכותיים או סוכר, קשורה לסוכרת מסוג 2 או השמנת יתר.

מחבר המחקר הראשי, ד"ר נינג'יאן וואנג, פרופסור בבית החולים העממי התשיעי של שנגחאי ובית הספר לרפואה של אוניברסיטת שנגחאי, אמר כי "ממצאי המחקר שלנו אינם יכולים להסיק באופן סופי כי משקה אחד מהווה יותר סיכון בריאותי ממשקה אחר, בגלל מורכבות התזונה שלנו ומכיוון שאנשים מסוימים עשויים לשתות יותר מסוג אחד של משקה. עם זאת, בהתבסס על הממצאים האלו, אנו ממליצים לאנשים להפחית או אפילו להימנע ממשקאות ממותקים מלאכותית או ממותקים בסוכר במידת האפשר. אל תיקחו את זה כמובן מאליו ששתיית משקאות דלי סוכר ודלי קלוריות ממותקים באופן מלאכותי היא בריאה, היא עלולה לגרום לסיכונים בריאותיים פוטנציאליים".