
עם ראש מועצת הר חברון החדש, אלירם אזולאי, שוחחנו על האבסורד המסוכן שמתחולל סמוך לעתניאל. מסתבר שאת המיגוניות בונה משרד הביטחון ומייצר במפעל פלשתיני בלתי חוקי.
"זה אבסורד ענק. מפעל בלתי חוקי שפולש לשטחי C", אומר אזולאי ומציין כי אם לא די בכך הרי שעל מנת להגיע למפעל על המשאיות לעבור דרך שטח B, שטחו של הכפר כראמה הסמוך לעתניאל "ושם מייצרים מיגוניות. בשבוע שעבר הסתבר לנו שיש מפעל נוסף בכניסה לתרקומיה וגם הוא באותו מתווה. הוא מייצר מיגוניות עבור משרד הביטחון, מפעל לא חוקי של פלשתינים".
המשאיות שנכנסות ויוצאות מהמפעלים הבלתי חוקיים הללו נושאות את השילוט המבהיר כי הן שייכות ל"ספק משרד הביטחון". כך הן נכנסות לשטחי B, שטח המוגדר עקרונית כאסור לכניסת ישראלים.
את שאלתנו מדוע בכלל צריך לבצע את ייצור המיגוניות על ידי פלשתינים ולא במפעלים ישראליים, מציע לנו אזולאי להעביר לראש הממשלה, שר הביטחון והמינהל האזרחי. הוא מציין בדבריו כי כבר ב-18 בינואר כבר דיווחה מחלקת הקרקעות של מועצת הר חברון למינהל על תחילת עבודות עפר ובינוי להקמת המפעל. "כמובן שלא נענינו", הוא אומר. "המפעל המשיך להיבנות והבנו שמדובר במפעל לייצור מיגוניות. מי שצריך לתת את התשובות הוא שר הביטחון והמינהל האזרחי".
בהקשר זה של המינהל האזרחי נכון להזכיר גם את השר בצלאל סמוטריץ', השר במשרד הביטחון הממונה על המינהל האזרחי ואזולאי מדגיש כי הנושא אינו סוגיה למחלוקת של ימין מול שמאל. "יש כאן מי שעברו על החוק. משאיות ישראליות עם סמל ספק משרד הביטחון נכנסו לכפר כראמה שבספטמבר פורסם שנעצרה בו על ידי השב"כ חוליית טרור של החמאס שתכננה לבצע פיגוע בטווח זמן מיידי".
"כל זה קורה בזמן מלחמה. האבסורד הגדול הוא שבזמן שהאויב יורה עלינו הוא זה שמייצר לנו את המיגון ומתפרנס מהמלחמה שהוא בעצמו יצר, והסטטיסטיקה אומרת ששמונים אחוז מהפלשתינים תומכים בטבח שמחת תורה", מזכיר אזולאי.
במנהל האזרחי, אומר אזולאי, השיבו שיבדקו את האירוע. "אני יודע שהדבר הזה יגיע גם לממשלה ומאוד מקווה שהממשלה תעצור את האבסורד הזה. המטרה שלי היא שהישובים בהר חברון יהיו מוגנים ושלא ישחקו משחק כפול כדי לחסוך או כדי לתת פרנסה לפלשתינים".
לשאלתנו אודות איכות הסחורה, איכות המיגוניות, שמייצרים אותם מפעלים פלשתיניים בלתי חוקיים, משיב אזולאי ואומר שאינו יודע וגם את הנתון הזה יהיה צורך לבדוק במשרד הביטחון. "התושבים צריכים הגנה ובמקום לחזק את הישובים המאושרים, המדינה בוחרת לחזק את המקומות הבלתי חוקיים ולתת לפלשתינים פרנסה", הוא אומר ומציין כי אין כל ספק לגבי אי חוקיותם של המפעלים המדוברים. "אין שם היתר למפעל שהוקם בצורה בלתי חוקית. זה לא מקום שמאושר לבניה ואין להם היתר בניה".