
חתן פרס נובל לכלכלה, פרופ' דניאל כהנמן, הלך לעולמו בגיל 90. מחקריו נחשבים לפורצי דרך בתחומי שיפוט וקבלת החלטות, היוריסטיקה וכלכלה התנהגותית.
עבודתו המטילה ספק ברציונליות של קבלת החלטות סייעה להוליד את תחום הכלכלה ההתנהגותית וזיכתה אותו בפרס נובל.
כהנמן, פסיכולוג ישראלי-אמריקני, כיהן כפרופסור לפסיכולוגיה ולמדיניות ציבורית באוניברסיטת פרינסטון.
בשנת 2002 זכה בפרס נובל לכלכלה על המחקר שערך יחד עם עמוס טברסקי בנוגע ל"הכרעה בתנאי אי ודאות" במסגרת עיסוקם בפסיכולוגיה חברתית, וההשלכה של המחקר על אופן פעולתם של כלכלנים.
הוא הוכתר כדוקטור לשם כבוד באוניברסיטאות רבות - בין היתר מאוניברסיטת הרווארד (2001), אוניברסיטת פנסילבניה (2001), אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (2003), אוניברסיטת בריטיש קולומביה (2004), אוניברסיטת מישיגן (2010), אוניברסיטת חיפה (2016) והאוניברסיטה העברית (2014).
ב-2013 העניק לו נשיא ארה"ב ברק אובמה את מדליית החירות הנשיאותית, העיטור האזרחי הגבוה ביותר שניתן בארה"ב.
נשיא המדינה יצחק הרצוג ספד לו: "פרופ' דניאל כהנמן הלך לעולמו והותיר אותנו כשאנו חסרים את אחד המוחות המבריקים ביותר בהם זכינו. כהנמן היה התגלמות ייחודית של סיפור 'עוף החול' של עמנו - הנער היהודי שחי תחת הכיבוש הגרמני בצרפת, והפך לזוכה פרס נובל שמחקריו עשו היסטוריה ושינו את האופן שבו האנושות תופסת את המציאות".
"בעשייתו החיונית ופורצת הדרך בפיתוח של תורת הערך, ובתחומי הכלכלה והפסיכולוגיה, הוא הביא גאווה רבה למדינת ישראל ולעם היהודי כולו. מחקריו ימשיכו לתרום לאנושות ולמדע גם לאחר מותו, וכך גם התלמידים הרבים אותם העמיד", דברי הרצוג.