
אחד האמצעים החשובים ביותר בקידום ושיווק אתרים באינטרנט וביצירת חשיפה משמעותית ורלוונטית לאתר, הוא תוכן מקצועי המתפרסם בו על בסיס קבוע. מדובר על תוכן שמתייחס לתחום העיסוק של האתר ושל בעל העסק או בעל המקצוע העומדים מאחוריו.
לדוגמא, אם רוצים לקדם עסק בתחום התיירות, אזי שאתר האינטרנט שלו צריך לכלול תכנים רבים על עולם זה מהיבטים שונים, עם קשר ישיר למה שהעסק עצמו עוסק בו. כך, גולשים שנכנסים לאתר יוכלו לקבל מידע רלוונטי ואקטואלי אודות העסק. כמו כן, גוגל כשיסקור את האתר, יראה שהוא מציג תוכן רלוונטי ומשמעותי לגולש. זה יכול לעזור לו בתהליך הקידום במנוע החיפוש.
כתיבת תוכן מקצועי היא לא דבר פשוט. על פניו, יהיו שיטענו שרק מי שעוסק בתחום בו האתר מתעסק יכול לבצע זאת. אך זה לא בהכרח נכון. כתיבת תוכן מקצועי היא מקצוע לכל דבר, ולכן חשוב להעביר את הכתיבה לגורם חיצוני המתמחה בכך או להעסיק איש מקצוע בתוך העסק שיהיה אחראי על כתיבת התכנים.
לא מעט עסקים ובעלי מקצוע, נוהגים להעסיק היום כותבי תוכן מקצועי, בפרט אם הם מעוניינים לייצר כתיבת תוכן שיווקי שיקדם את העסק, לא רק דרך האתר שלו אלא גם דרכים חיצוניים, דוגמא בלוגים, רשתות חברתיות, אינדקסים ואתרים שעוסקים בתחום באופן כללי.
למה חשוב להעסיק איש מקצוע?
כתיבת תוכן לאתרי אינטרנט מתבססת על 4 נקודות עיקריות:
נקודה ראשונה, הכתיבה חייבת להיות ברורה, רהוטה, ועומדת בכל כללי הכתיבה הנכונה. אחרת יהיה מאוד קשה לגולש לקרוא את הטקסטים המופיעים באתר.
נקודה שנייה, הכתיבה חייבת להיות זורמת, קלילה, נעימה. היא לא יכולה להיות בבלוקים של עשרות משפטים ללא הפסקה, והיא לא יכולה להיות יותר מדי "מקצועית". לא כל גולש מכיר את המושגים והם לא בהכרח חיוניים עבורו.
נקודה שלישית, כתיבת תוכן, כולל כתיבת תוכן שיווקי, לוקחת זמן. אם בעל מקצוע או בעל עסק יצטרכו לעשות את זה, הרי שזה יבוא על חשבון זמן העבודה שלהם. לכן מוטב להם והרבה יותר נכון מבחינתם בהיבט הכלכלי, להעסיק גורם חיצוני שיעשה זאת עבורם.
נקודה רביעית, כתיבת תוכן לאתרי אינטרנט, וזו הנקודה החשובה, צריכה להתבצע על פי כללים שגוגל מכתיבה. כותבי תוכן מקצועיים מכירים ויודעים מה הם. לא כל בעל מקצוע או בעל עסק, יכולים להתפנות בשביל ללמוד אותם.
איך מעסיקים כותב תוכן מקצועי?
ישנם מספר פרמטרים על פיהם אפשר לשכור ולהעסיק כותב תוכן מקצועי:
בראש ובראשונה צריך לבחון עבודות קודמות שלו ולהתרשם מסגנון ואיכות הכתיבה. בהקשר זה, חשוב גם לברר את מידת ההיכרות שלו עם התחום ועם מערכות כתיבה ופרסום.
שנית, יש לבחון את הזמינות שלו לכתיבת תכנים (אם מדובר בכותב תוכן חיצוני ולא שכיר שיועסק בעסק במשרה חלקית או מלאה).
שלישית, יש לבחון את העלויות שלו ועד כמה משתלם לשלם את השכר שהוא דורש.