צופיה אלבז עוסקת בייחודה של תפילת קטורת. בראיון לערוץ 7 היא מספרת על התחום הלא מוכר שאותו הפכה לאתגר חייה. "להפיץ את האור הזה בעולם, זהו שכרי", היא אומרת.
לשאלה כיצד הגיעה לתחום זה של הקטורת ותפילתה היא משיבה ואומרת שגם היא אין לה תשובה ברורה לכך ונסיבות החיים הן שמביאות לעיתים למקומות לא צפויים.
כמי שגדלה בבית דתי חשה שהתפילה חסרה אצלה ממד נוסף שהוא המאפשר את פעולת המעשית של התפילה בעולם. כחלוף השנים בחרה ללמוד את התפילה לעומקה מראשיתה ואז הגיעה גם לתפילת הקטורת.
תפילת הקטורת, היא אומרת, הא מתכון שבית אבטינס היה מכין על פיו את הקטורת בתקופת בית המקדש. כיום מה שנותר מאותה קטורת הוא התפילה שמספרת על מרכיביה של הקטורת מצמחים, בשמים ויש הסבורים שגם אבנים מסוימות נכללות בה. מכלול המרכיבים היה נרקח על ידי בית אבטינס ולאחר מכן עולה על מזבח הזהב.
"קטורת היא קרבן של ריח, לא קרבן שמובא על חטא, קרבן של קרבה. קטורת מלשון קשר ונאמנות. לא בכדי מדובר בחוש הריח שכוחו לקשר. כאשר יש ריח טוב ונעים אנחנו מתקרבים וריח פחות נעים מרחיק", היא אומרת ומציינת את היות חוש הריח החוש שלא חטא בחטא אדם הראשון, חוש שאינו עובר דרך מעבדים חיצוניים בדרכו אל המוח. "יש לחוש הריח כוח לחבר ולקשר וזהו כוחה של התפילה הזו".
בקטורת, מספרת אלבז, אחד עשר סממנים שבהם סגולות רבות. הקטורת שימשה בהיסטוריה גם כמגן ממגיפות. כיום לא מכינים קטורת בגלל האיסור, אך להגנה ממגיפות הוחזרה תפילת הקטורת לסידורים על ידי גדולי ישראל.
אלבז מספרת על אירועים רבים של הצלחות כלכליות, רפואיות ואחרות של מי שקראו את תפילת הקטורת, "ולא במקרה. הקטורת היא קשר ואחד הדברים שאנחנו מצפים לו הוא החזרת השכינה לירושלים והיא תשכון כאשר אנחנו מאוחדים. 11 סמני הקטורת כוללים פנים שונות אך הופעתם יחד, גם החלבנה שריחה רע, ורקיחת כולם, מובילה לשילוב המושלם, כלשונה. התבטלות כל סממן וסממן למען האחדות עם שאר הסממנים היא בעלת ערך סימבולי גם לעם ישראל עצמו.