
בשנים האחרונות כולנו חוזים בהתפרצות של יכולות הבינה המלאכותית והמחשוב, שחודרות ליותר ויותר תחומים. בחיפוש פשוט בגוגל, מערכות רמזורים, טלפונים ניידים ומה לא.
גם הרצון לעבוד בתעשיית ההי טק עולה במהירות וקורסים ללימוד שפות תכנות צצים כפטריות אחרי הגשם, אם בגלל הפיתוי בתנאי השכר הגבוהים והיוקרה ואם בגלל האתגר והעניין שהן טומנות בחובן.
כהמשך ישיר למגמה הזו היינו מצפים לראות בכל בית ספר תיכון, בכל אולפנה ובכל ישיבה תיכונית, מגמה ללימודי מדעי המחשב ברמה מוגברת. כל מגמה כזו הייתה אמורה להיות מאוכלסת בעשרות תלמידות ותלמידים- דור העתיד של מפתחי המחשוב הבאים.
לפרטים על לימודי התואר שיעיפו אתכם קדימה לחצו כאן
התאור האוטופי הזה לצערנו די רחוק מהמציאות.
מגמת מדעי המחשב היא מגמה לא נפוצה, שגם אם תופיע בפרסומי בתי הספר או באתרי האינטרנט שלהם, הרבה פעמים נגלה שבפועל לא נפתחה בגלל מחסור במורים. ברור שהמצב צריך להשתנות ויפה שעה אחת קודם.
כבר כיום ישנה קהילה איכותית ומקצועית של מורות ומורים למדעי המחשב. מורים מסורים שאכפת להם מכל תלמידה ותלמיד, שחיים ונושמים מדעי המחשב ומשתלמים בתחום כל העת. אבל זה לא מספיק. כדי להעצים את לימודי מדעי המחשב במדינת הסטרטאפ, חסרים מורים נוספים.
הכשרה כפולה ומקוצרת- יש חיה כזו?
אנו צריכים מורים שיקבלו הכשרה כפולה: גם לתעשיית ההייטק וגם להוראה. שיוכלו לבחור לעבוד בתעשיית ההייטק באותם מקצועות יוקרתיים ומרתקים, או לעסוק במלאכת הקודש של הכשרת דור העתיד של המפתחים והמתכנתים. ואנחנו צריכים שההכשרה תהיה קצרה מספיק מבלי לבוא על חשבון האיכות.
בחוג למדעי המחשב במכללה ירושלים להכשרת מורים, פיתחנו הכשרה ייחודית שנותנת מענה מדויק לצורך הכפול הזה. אנו מכשירים מפתחות לתעשיית ההייטק. הסטודנטיות שלנו לומדות ברמה גבוהה ורוכשות ניסיון בתכנות מערכות עבור לקוחות בהכוונה של מרצים מההייטק. כבר בשנה השלישית הסטודנטיות יכולות להיות מתכנתות. בו זמנית אנו מכשירים מורות בעלות יכולות חינוכיות והבנה פדגוגית גבוהה בהוראת מדעי המחשב ובהקניית הכישורים הנדרשים לתלמידות ותלמידים בעידן הטכנולוגי המשתנה ברמה יומיומית.
המטרה שלנו בחוג, היא לראות את החזון הכפול קורם עור וגידים ומצמיח דורות של מפתחות הייטק שהינן גם מנהיגות חינוך למדעי המחשב.
לפרטים על לימודי התואר שיעיפו אתכם קדימה לחצו כאן