
מהם המקרים בהם כן ניתן להוכיח ולקבל קצבת נכות מתאימה? המאמר הבא ידון בשאלה זו בהרחבה, באדיבות אתר lawyer-reviews
מהי פיברומיאלגיה?
תסמונת כאבים הפוגעת בשרירים, גידים ונקודות כאב שונות ללא קשר למחלה אוטואימונית כלשהי שנראית לעין.
במרבית המקרים, הפיברומיאלגיה מלווה בתשישות ועייפות מוגברת, כאבי ראש, מצב רוח ירוד, בעיות זיכרון, כאבי בטן וחרדה.
קיימת הנחה רפואית כי פיברומיאלגיה ופוסט טראומה בעלי תסמינים חופפים ולכן הסבירות כי אדם שסובל מפוסט טראומה בעל סיכוי גבוה יותר לחלות בפיברומיאלגיה.
פיברומיאלגיה גורמת לירידה תפקודית משמעותית הפוגעת ביכולת הפרנסה והוכרה כמחלה נפרדת שככל שניתן לקשור בינה לבין תאונת עבודה, יוענקו זכויות רפואיות ופיצויים.
פיברומיאלגיה כתאונת עבודה
קיים קושי רב להוכיח מקרים בהם מחלת פיברומיאלגיה היא כתוצאה מתאונת עבודה, עם זאת, בבית הדין לעבודה ובביטוח לאומי קיימת מודעות לנושא.
במקרה שעלה בבית הדין לעבודה, השופטים הכירו בקשר שבין חשיפת העובד לחומרים כימיים מסוכנים לבין העובדה כי הוא סובל מפיברומיאלגיה.
במקרה אחר, עובד העלה טענה לפיה כתוצאה מהתנכלות במקום עבודה נגרם לו לחץ נפשי שהוביל לפיברומיאלגיה, אולם תביעה זו נדחתה שכן היא לא ענתה להגדרה לפי החוק.
תקנות ביטוח לאומי קובעות אחוזי נכות בשיעור שבין 40%-10% בגין תסמונת פיברומיאלגיה, כאשר אחוז הנכות המדויק נקבע בהתאם לסוג העבודה, הגיל ומאפייני התסמונת.
מה נדרש להוכיח בתביעה לביטוח לאומי?
- יש לעמוד על מספר פגיעות, שכל אחת מהן מהווה תאונה בהגדרתה.
- יש להציג חוות דעת רפואית שמציגה את אותן פגיעות כמכלול אחד שהוביל להתפרצות פיברומיאלגיה
- יש להוכיח קשר סיבתי בין אותן פגיעות לבין אופן העבודה, מקום העבודה או סוג העבודה בהתאם לנסיבות הספציפיות של המקרה.
ככל שכל התנאים יתקיימו, יהיה ניתן לקבל קצת נכות עקב פיברומיאלגיה כתאונת עבודה.
האם ניתן להוכיח פיברומיאלגיה על ידי לחץ נפשי בעבודה?
ככלל, מקרי הפיברומיאלגיה קורים עקב טראומה נפשית או גופנית שחווה הנפגע, גם לחץ נפשי או אירוע רפואי לא פשוט יכולים לענות על הגדרה זו, השאלה איך מוכיחים את הקשר הסיבתי בין השניים.
לשאלה זו אין תשובה אחידה, מחקרים רפואיים שונים מצביעים על קשר ישיר בין לחץ ומתח נפשי להופעתה של פיברומיאלגיה, במרבית המקרים מתייחסים לרקע של לחץ כרוני בעבודה.
במרבית הפעמים, לחץ נפשי הוא לא דבר שגורם לעובד להפסיק עבודתו דבר שמחמיר את מצבו הרפואי עם הזמן, לכן בשל הסבירות שבה כל מקרה בודד של לחץ או עומס במקום העבודה גורם להחמרה בתסמונת הפיברומיאלגיה, הדבר יוכל להיות מוכר כתאונת עבודה בביטוח לאומי.
מהן הזכויות העומדות לנפגעי פיברומיאלגיה?
מעבר לאפשרות לקבלת תגמולים מהביטוח הלאומי, קיימות במקרים של תאונות עבודה זכויות נוספות -
- תביעת תאונת עבודה נגד המעסיק - ככל שניתן לעמוד על כך שהמעסיק התרשל והפר את חובת הזהירות כלפי הנפגע ותרם להתפתחות מצבו הרפואי, הוא יהיה זכאי בפיצויים כספיים מצד המעסיק על ידי תביעת נזיקין בבית המשפט.
- תביעת ביטוח תאונת עבודה – ככל שקיים ביטוח פרטי לעובד שמתאים למקרי נכות מעבודה, אובדן כושר עבודה, תאונות אישיות וכדומה, באפשרותו להגיש תביעה לחברת הביטוח ולקבל את הפיצוי שבפוליסה.
שימו לב - בשני המקרים, סכומי הפיצויים יקוזזו מהתגמולים מצד ביטוח לאומי ובמקרה בו ייפסק אשם תורם לעובד עמו, סכום הפיצויים מצד המעסיק צפוי להיות נמוך יותר.
בסיכומו של דבר, להבדיל ממצבים רפואיים פיזיים, פיברומיאלגיה קשה יותר להוכחה והיא עשויה לקבל הכרה כתאונת עבודה בתנאים מסוימים בלבד, מומלץ להיוועץ בעורך דין לתאונות עבודה לשם כך בשל הצפי כי מדובר בתביעה מורכבת הדורשת מיומנות משפטית רבה.