נשירת שיער
נשירת שיערצילום: FREEPIK

תחום הדרמטולוגיה מנסה מזה עשורים להבין איך מונעים נשירה בשיער, ומציע כל מיני טיפולים סינתטיים בצורה של כדורים, שמפו או משחות למניעת נשירה וחיזוק השיער.

העניין הוא שתרופות נגד נשירה יכולות להגיע עם תופעות לוואי פחות נעימות. אז מה עושים?

החדשות הטובות הן שיש לפחות 3 שיטות שכדאי להכיר למניעת נשירה מוגזמת ולשפר את בריאות השיער ללא נטילת תרופות או תכשירים כימיים.

איך למנוע נשירת שיער – 3 שיטות למניעת נשירה באופן טבעי

1. תזונה לבריאות השיער

כל הרקמות בגופנו, כולל עור הקרקפת, זקיקי השיער וסיבי השערות, מיוצרות בסופו של דבר מחומרים שאנחנו מקבלים דרך המזון. כדי שהגוף יוכל לייצר את החלבון ורקמות החיבור שדרושים לשיער בריא, מלא וחזק, צריך להאכיל אותו בדברים הנכונים. בעיקר, מדובר על ויטמינים, מינרלים וחלבונים כמו קולגן, שמשחקים תפקידי מפתח בסנתוז רקמות וויסות המנגנונים שאחראים על יצירת הזקיקים וצמיחת השיער. תזונה שמיטיבה עם בריאות השיער תכלול שפע של ירקות ופירות בכל קשת הצבעים, במטרה לספק לגוף כמה שיותר ויטמינים ומינרלים מסוגים שונים.

רכיבי תזונה נוספים שבריאים לשיער הם למשל יוגורט, ביצים, דגים, גרעינים וזרעים ואפילו תבלינים מסוימים. במקביל, כדאי להימנע ממזונות ומרכיבים מזיקים שיכולים לפגוע בין היתר בעמידות השיער, כולל למשל סוכר לבן, מלח בכמויות גדולות וחומרים משמרים על בסיס כימיקליים. מכאן שרצוי להימנע ממזונות מעובדים וארוזים, כולל בשר מעובד ומשקאות ממותקים.

בנוסף, מומלץ שלא לנקוט בדיאטות קיצוניות ודלות קלוריות, שמהוות למעשה גורם סיכון משמעותי לפיתוח חסרים תזונתיים ברכיבים חיוניים לבריאות השיער.

2. תוספים טבעיים לשיער

במקביל להקפדה על הרכב התזונה היומית שלנו, אפשר להיעזר בתוספים טבעיים המכילים ויטמינים לחיזוק השיער. מבין הוויטמינים שטובים לשיער שלנו אפשר לציין את הביוטין, ויטמין הבי 12 ובכלל ויטמינים ממשפחת B, אבל גם מהמשפחות האחרות כמו A, C, D, E. המינרלים המרכזיים שעוזרים למנוע נשירת שיער הם למשל אבץ, מגנזיום, סלניום, ברזל ויוד.

סוכריות הגומי של FLAWLESS למשל מכילות קומפלקס ויטמינים ומינרלים בתוספת פפטידים של קולגן – כל הרכיבים האידאליים לחיזוק עור הקרקפת ושורשי השיער. כשבוחרים בתוסף תזונה לשיער, צריך לוודא שהתכשיר עומד בתקנים של משרד הבריאות הישראלי ורצוי גם האמריקאי.

FLAWLESS, למשל, עומד בשני התקנים האלו, מה שמבטיח שמדובר במוצר בטוח ויעיל. נטילת התוסף לא מהווה תחליף לתזונה מאוזנת ועשירה, אבל הסוכריות יכולות לספק השלמה תזונתית ולתת "בוסט" נוסף של רכיבי תזונה חיוניים לשיער, לציפורניים ולעור.

3. עיסויי שמנים לשיער בריא

דבר נוסף שאפשר לנסות הוא עיסוי הקרקפת בשמנים אתריים ממקור צמחי כדי להמריץ את הסירקולציה של הדם באזור הזקיקים תוך הזנה חיצונית של השערות. אפשר לרקוח תרכובות שמנים נגד נשירת שיער, כמו למשל היביסקוס סיני, נענע חריפה ולוונדר. את הרקיחה מורחים על השיער מהקרקפת ועד לקצוות, משאירים כרבע שעה עד חצי שעה, ושוטפים ביסודיות. לא צריך להקל ראש בכוחן של תרופות הסבתא האלו, שעוברות מדור לדור ונפוצות גם במגוון רחב של תרבויות עתיקות.

מה היתרון של טיפול טבעי למניעת שיער?

דרך התזונה, תוספי התזונה ועיסויי השמנים, אפשר לטפל במניעת שיער בדרך טבעית וללא חומרים כימיים ומלאכותיים. בכל שלושת השיטות אין סיכונים משמעותיים לתופעות לוואי, למעט במקרים שבהם יש אלרגיה או רגישות לאחד מהמרכיבים.