
תאונות דרכים הן אחד מהגורמים המובילים לפגיעות גוף בישראל. לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בין החודשים ינואר לאוקטובר 2024, דווחו למשטרת ישראל כ- 6,905 תאונות דרכים עם נפגעים, מהן 346 תאונות קטלניות ו-1,190 תאונות עם פצועים קשה, כאשר רק בחודש אוקטובר למשל, נרשמו 499 תאונות דרכים עם נפגעים, מהן 40 תאונות קטלניות ו-120 תאונות עם פצועים קשה.
כל תאונה, גם אם בתחילה היא נראית קטנה ולא משמעותית, יכולה ברגע אחד לשנות את מהלך החיים של אדם ובני משפחתו. מעבר לכאב הפיזי ולנזק הנפשי שיכולים להיגרם כתוצאה מתאונת דרכים, ישנו נתון נוסף שמטריד רבים, הפן הכלכלי.
לאחר תאונה, חשוב במיוחד לא להתמודד לבד עם המצב. מומלץ לפנות לעורכי דין המתמחים בנזקי גוף, שיכולים להעניק לכם ייעוץ והכוונה מקצועיים. בעזרתם תוכלו לנווט בקלות רבה יותר בתוך המערכות המורכבות, כדי שלא תיפלו בין הכיסאות וכדי שתוכלו לממש את זכויותיכם בצורה הטובה והיעילה ביותר.
עו"ד אנה רבזין, המתמחה בתחום נזקי הגוף, מביאה עמה ניסיון ייחודי מעבודתה בשני צידי המתרס. במהלך הקריירה שלה, היא צברה ידע מעמיק על התנהלות חברות הביטוח והאסטרטגיות שלהן, דבר שמאפשר לה כיום להעניק ללקוחותיה ליווי מקצועי ומותאם אישית.
בזכות הבנה עמוקה של התחום ושאיפה להבטחת זכויות הלקוחות, עו"ד רבזין מסייעת להם להתמודד עם התהליך ולפעול לקבלת התוצאה ההוגנת ביותר עבורם.
"אנשים לא תמיד מבינים עד כמה חשוב להתנהל בצורה נכונה החל מהשלב הראשון לאחר תאונת דרכים", מסבירה עו"ד רבזין. "חברות הביטוח יודעות היטב כיצד לנצל כל פרט קטן וחסר לטובתן, לכן ההמלצה הראשונה שלי לכל מי שנפגעו בתאונת דרכים הוא לתעד כל דבר. זה אומר לגשת למיון מיד לאחר התאונה ולעבור בדיקה יסודית. לספר לרופא המטפל את כל הפרטים, גם אם הם נראים לכם חסרי חשיבות. איך קרתה התאונה, אילו כאבים אתם חווים וכד'. חשוב מאוד לוודא כי כל דבר נכתב באופן מסודר בתיק הרפואי ושלאחר מכן תקבלו תיעוד של כל מסמך וחשבונית שהוצאתם. למשל על טיפול או תרופה שנעזרתם בהם, כאלה שמוכיחים קשר ישיר אל תאונת הדרכים שעברתם.
רצוי לגשת לבדיקה רפואית סמוך לקרות התאונה גם אם אתם מרגישים בסדר גמור לאחר התאונה, כי לעיתים הכאבים מתחילים לצוץ בשלבים מאוחרים יותר. לכן תיעוד ושמירה של כל המסמכים והקבלות על הוצאות היא חלק בלתי נפרד מהתהליך".
לדברי עו"ד אנה רבזין, השלב הבא והחשוב ביותר לאחר תאונת דרכים הוא שלב הטיפול והשיקום. נפגעים חייבים לעשות כל שביכולתם כדי להקטין את הנזק שנגרם להם, הן מבחינה רפואית והן מבחינה תפקודית. זה כולל טיפולים רפואיים כמו פיזיותרפיה, שיקום וכל טיפול רלוונטי אחר שיכול להטיב את מצבם הפיזי והבריאותי. "זהו עיקרון הקטנת הנזק", מסבירה עו"ד רבזין ומוסיפה, "הוא לא רק חובה משפטית אלא גם אמצעי חשוב להוכחת המצב הסופי של הנזק שנגרם".
מדוע? על מנת לשכנע את ביהמ"ש שהנזק שנותר הוא לצמיתות, יש להראות רצף טיפולי ברור. זה אומר סדרה של טיפולים, ביקורים רפואיים ודיווחים שמראים מאמץ אמיתי וכנה להשתקם, אך למרות כל הניסיונות האפשריים להשתפר, עדיין נשארה בעיה רפואית או נכות שלא ניתן להתעלם ממנה. במקרים כאלה, בית המשפט יוכל למנות מומחה מטעמו כדי לבדוק את המצב ולקבוע את שיעור הנכות שנותרה.
לכן עו"ד רבזין מתעקשת על כך שאין מה למהר ולחתום על הצעות פשרה שחברות הביטוח שמחות להציג: "רבים חושבים שהפיצוי הראשוני שמציעים להם הוא הטוב ביותר שהם יכולים להשיג. זה רחוק מהמציאות. על כל שקל שתקבלו מחברת הביטוח , מאוד יכול להיות שתשלמו על כך מחיר כלכלי יקר מהכיס שלכם בהמשך הדרך", היא מסבירה.
נקודה חשובה נוספת שאותה עו"ד אנה רבזין מדגישה היא שתאונת הדרכים, בין אם קרתה באשמתכם ובין אם לא, אינה משנה את הזכאות שלכם לפיצויים. כל מי שנפגע בתאונה זכאי לפיצוי על הנזק שנגרם לו, ללא קשר לשאלת האחריות לתאונה.
במקרה של תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה, בין אם זו קרתה בדרך לעבודה, בחזרה ממנה או במהלך העבודה עצמה, עו"ד רבזין מציינת כי אפשר למצות את הזכויות בשני ערוצים במקביל, גם מול המוסד לביטוח לאומי וגם מול חברת הביטוח, כאשר ביטוח לאומי יכול להעניק פיצוי על ימי מחלה, נכויות זמניות, ולבסוף גם על נכות צמיתה אם נותרה כזו. חשוב לדעת שביטוח הלאומי אינו מפצה על כל הנזקים שנגרמו לנפגע למשל כאב וסבל. על כך, מפצה חברת ביטוח החובה.
"בתיק שטיפלתי בו לאחרונה, ייצגתי לקוחה שנפגעה במהלך נסיעה ברכבת בעקבות עצירה פתאומית בדרך חזרה מהעבודה. היא איבדה את שיווי המשקל, נפלה ושברה את ידה. בעקבות התביעה שהגשתי, התאונה הוכרה כתאונת עבודה בביטוח הלאומי, והלקוחה זכתה להכרה בנכות לצמיתות", סיכמה עו"ד אנה רבזין.
כפי שצוין לעיל, תאונת דרכים יכולה לשנות את החיים ברגע אחד, אך היא לא חייבת להשאיר אתכם חסרי אונים מול המערכת. בזכות הידע, הניסיון והנחישות של עו"ד אנה רבזין, מי שנפגעו בתאונות דרכים יכולים לקבל פיצוי שיבטיח את עתידם.